WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Overnachten in Villa Balbiano uit de film House of Gucci

House of Gucci-fans opgelet: Het Italiaanse pronkstuk Villa Balbiano uit de drama- slash misdaadfilm, staat nu te huur op Airbnb. Deze sprookjesachtige villa uit de zestiende eeuw, ligt aan het Comomeer in Noord-Italië en op maandag 6 december om 18:00 kan de villa eenmalig gehuurd worden. Je moet er alleen wel flink voor in de buidel tasten…

villa balbiano House of Gucci
Villa Balbiano van House of Gucci

House of Gucci

Op 25 november is de film House of Gucci in première gegaan, geregisseerd door Ridley Scott. In de film spelen bekende acteurs en actrices zoals Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek en Al Pacino een hoofdrol. In de film is te zien hoe ver de familie achter het Italiaanse modehuis Gucci bereid was om de naam van het modemerk hoog te houden.

De film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal en boek ‘The House of Gucci’ van Sara Gay Forden uit 2001. Het boek onderzoekt onder andere de dood van Maurizio (de kleinzoon van Gucci’s oprichter) in 1955, de arrestatie van Patrizia Reggiani (vrouw Maurizio) in 1997 en haar motieven om haar man te vermoorden.

LEES OOK:
Binnenkijken in een hisorisch herenhuis in Bordeaux

Villa balbiano house of gucci
Tuin en fontein Villa Balbiano House of Gucci
Villa balbiano house of gucci
Badkuip Villa Balbiano House of Gucci
villa balbiano House of Gucci
Woonkamer Villa Balbiano House of Gucci

Villa Balbiano

Aan de westelijke oever van het Comomeer ligt een Italiaans prachtstuk: Villa Balbiano. De villa dateert uit het einde van de zestiende eeuw en behoorde toentertijd tot kardinaal Tolomeo Gallio. Speciaal voor de film House of Gucci heeft het huis een jaren ’90 metamorfose ondergaan. In de film dient het huis als onderkomen van patriarch Aldo Gucci, gespeeld door Al Pacino. Tegenwoordig is de villa een van de grootste privéwoningen aan het meer. En die kun je dus eenmalig huren.

Bij binnenkomst word je overspoeld met oude ornamenten en karakteristieke kenmerken. In de afgelopen eeuwen zijn diverse kunstwerken en meubels verzameld, afkomstig van onder andere veilinghuizen Sotheby’s en Christie’s, die nog steeds in de villa te vinden zijn. Villa Balbiano beschikt over zes luxueuze suites met marmeren badkamers. Iedere suite is ontworpen door de beroemde binnenhuisarchitect Jacques Garcia. Bij het huis zit een grote tuin, die werd onderscheiden door de British Society of Garden Designers. Als je de film hebt gezien, dan zal deze vast en zeker bekend voorkomen. Verder beschikt het huis over een buitenzwembad, eigen aanlegsteiger en botenhuis.

LEES OOK
De klassieke woonstijl: zo pas je ‘m toe

villa balbiano House of Gucci slaapkamer
Slaapkamer Villa Balbiano House of Gucci

The golden ticket

De eigenaar biedt dit Italiaanse paleis eenmalig voor één nacht aan op Airbnb. De winnaar krijgt samen met zijn plus één de mogelijkheid om op 30 maart 2022 in de master suite te verblijven én mag gebruik maken van alle bijbehorende voorzieningen van de villa. Om kans te maken op deze once in a lifetime experience moet je wel diep in de buidel tasten. De boeking voor dit iconische huis kost duizend euro per nacht. Boeken kan op maandag 6 december op Airbnb om 18:00 uur.

nog meer: Hotspots