WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Keramiekwinkel Motel a Miio opent vestiging in hartje Utrecht

Naast dertien andere winkels in onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, heeft keramiekmerk Motel a Miio een nieuwe vestiging geopend centrum Utrecht. Eind 2021 opende het keramiek walhalla haar deuren in Amsterdam en nu is Utrecht aan de beurt.

Duits van oorsprong

De vriendinnen Anna von Hellberg (artdirector) en Laura Castien (grafisch ontwerper) zijn de twee gezichten achter het keramiekmerk. De twee wonen in München en houden allebei van reizen, vooral als Portugal de eindbestemming is. Tijdens een gezamenlijke trip naar Portugal raakten ze in een lokaal tapasrestaurant op slag verliefd op het kleurrijke keramiek waarop het eten geserveerd werd. Hier moesten ze iets mee! Die verliefdheid resulteerde in de oprichting van Motel a Miio, met vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Nederland.

Toegankelijk voor iedereen

Ieder Motel a Miio-item is uniek, omdat elk product anders uit de oven komt. De goederen worden op een eerlijke en milieuvriendelijke manier geproduceerd in Portugal. Daar worden de ontwerpen met de hand uitgekozen en beschilderd. Het resultaat? Unieke stukken om verliefd op te worden.

Kleurrijke collectie

De keramiekcollectie bestaat uit kleurrijk servies, schalen, vazen, plantenpotten en andere woonaccessoires. Wat de collectie zo bijzonder maakt? De grote diversiteit in glazuur. Van lichte pasteltinten met spikkels tot dikke strepen die ontstaan door verschillende kleurbladen. Ook vind je in de collectie João-vazen. Dit zijn organisch gevormde vazen verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Meer informatie? Bekijk hier de website van Motel a Miio. Of bezoek hun Utrechtse winkel in het monumentale pand op Oudegracht 135.

LEES OOK
Ontdek het ambacht: keramiek

nog meer: Hotspots