Interieurfan? Dan mag je deze 5 uitjes in maart niet missen

Wonen&Co 2023 Beeld Wonen&Co 2023
Beeld Wonen&Co 2023

De lente nadert en daarmee in veel huishoudens ook de jaarlijkse lenteschoonmaak. Ben je toe aan inspiratie voor een frisse wind door je huis of tuin? Dit zijn de leukste woongerelateerde uitjes van maart.

Lees verder onder de advertentie

Inspiratie zoeken

Inspiratie is te vinden op allerlei manieren en op allerlei plekken. De kans is groot dat je al snel door een tijdschrift bladert, naar trends speurt op Pinterest of op Instagram ronddwaalt. Maar je kunt ook fysiek geprikkeld worden. Maandelijks zijn er namelijk allerlei interessante woonbeurzen, evenementen en zo nu en dan zelfs tentoonstellingen waar je álles kunt zien over interieur, tuin en verbouwen.

De leukste woongerelateerde uitjes

Om je uren speurwerk te besparen, hebben wij de handen uit de mouwen gestoken. Want er is in maart van álles te beleven en te zien op het gebied van wonen, tuinieren, verbouwen en natuurlijk trends. Houd je vast, pak je agenda en noteren maar.

1. Wonen&Co, Groningen

Het is één van de inspiriatiebeurzen van Nederland, in het Noorden van 't land. Wonen& Co vindt van 9 tot en met 12 maart plaats in Martiniplaza te Groningen, en belooft je tonnen wooninspiratie te bieden. Wat je er zoal kunt verwachten? De nieuwste trends gepresenteerd door 150 professionals, woonadviezen, allerlei workshops, presentaties en kookdemo’s. Scoor je tickets snel, zodat je verzekerd bent van een toegangskaartje!

Lees verder onder de advertentie
Wonen & Co Beeld Wonen & Co
Beeld Wonen & Co

2. Kunstbeurs Tefaf, Maastricht

Antiek- en kunstliefhebbers opgelet: van 11 tot en met 19 maart vindt Tefaf, The European Fine Art Fair plaats in Maastricht. Het is niet zomaar een beurs; het gaat hier om de allergrootste antiekbeurs van de wereld. Allerlei vooraanstaande galeristen, antiquairs en kunsthandelaren presenteren hun fijnste kunstobjecten, zoals schilderijen, tekeningen, beelden en foto’s. Mocht je op jacht zijn naar een nieuwe parel voor aan de muur, dan mag een bezoek aan deze beurs niet ontbreken.

Tefaf Beeld Tefaf
Beeld Tefaf
Lees verder onder de advertentie

3. Beurs Eigen Huis

Verbouwplannen? En wil je ’t het liefst duurzaam aanpakken? Dan mag een bezoek aan Beurs Eigen Huis niet ontbreken. Hier komen van 24 tot en met 26 maart allerlei experts uit diverse duurzame hoeken van de bouw- en woonbranche samen in de Jaarbeurs Utrecht. Zij bieden tonnen inspiratie, tips en advies over het groen verbouwen van je huis of het verduurzamen ervan.

Beurs Eigen Huis Beeld Beurs Eigen Huis
Beeld Beurs Eigen Huis

4. Waanzinnig Wonen

Inspiratie komt in allerlei vormen en maten. Wel gek op interieur, maar geen verbouwplannen of trek in een grote make-over? Dan is een bezoekje aan de kleurrijke tentoonstelling Waanzinnig Wonen te Amsterdam een goed idee. Je ziet er allerlei autonome sculpturen, schilderijen en tekeningen met het thema architectuur. De woonkunst is de hele maand maart te bewonderen in het Museum van de Geest aan de Amstel. Ook leuk voor kids!

Lees verder onder de advertentie
Waanzinnig Wonen Beeld Waanzinnig Wonen
Beeld Waanzinnig Wonen

5. Second Home

Het klinkt ietwat decadent en dat ís het natuurlijk ook. Maar mocht je in de gelegenheid zijn - of simpelweg dromen - over een tweede huis of een vakantiehuis, dan is een bezoekje aan de Second Home beurs een aanrader. Je hoort er verhalen van andere tweede huiseigenaren, zodat je wijze lessen kunt krijgen van hun ervaringen met het kopen en /of verhuren van een tweede huis in binnen- of buitenland. De beurs kun je bezoeken van 17-19 maart in de Jaarbeurs Utrecht.