Hotspots: 7 strandtenten waar het deze zomer ultiem luieren is

beeld vtwonen Beeld

Nu we deze zomer waarschijnlijk niet op vakantie kunnen, zijn we overgeleverd aan vakantie in eigen land. Maar hé, zo erg is dat niet. Bij een strandtent is het altijd goed toeven! Zeker wanneer je neerstrijkt bij één uit dit rijtje.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

1. Bernie’s Beach Club

Houd je van het strand, maar minder van de zee? Als in: doe jou maar een zwembad zonder zand dat je een jaar later nog terugvindt? Dan is Bernie’s Beach Club een fijne optie. Hier vind je namelijk niet één, maar twee (zoete) zwembadbaden en kun je eindeloos luieren op een van de strandbedjes. De sous-chef werkte 14 jaar in een met een Michelinster bekroond restaurant, dus als je zin hebt in een snelle daghap of een bord saté is dit misschien niet de plek waar je moet zijn. Met tafels gedekt in wit linnen en flessen Veuve Cliquot is de sfeer heel zuid-Frans. En dat gewoon in Zandvoort.

2. Ajuma

Natuurlijk mag en kan het Zandvoortse Ajuma niet in dit lijstje ontbreken. Deze beachclub werd onder handen genomen door onze vtwonen stylisten en eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er zijn. Hier komen de relaxte sfeer van het strand, de gastvrijheid van Ajuma en het smaakgevoel op interieurgebied van vtwonen allemaal samen. Smul van de Aziatische snacks en -gerechten en maak tussen het genieten door vooral een kiekje. Ajuma is namelijk heel Insta-waardig. Vergeet je niet de foto te taggen met #vtwonenajumabeach?

3. Tulum Tulum

Tulum Tulum in Noordwijk is naast een ongedwongen strandtent ook een lust voor het oog. Dankzij de natuurlijke materialen is het net alsof je op Bali verpoost (vooruit, als je je ogen een beetje samenknijpt). Ontbijt hier met een acai bowl, eet tijdens de lunch een visje en bestel een fris drankje om af te koelen. Als je echt fan bent, kun je hier ook romantisch trouwen in een heuse beachvilla.

4. Timboektoe

Bij Timboektoe in Velsen-Noord staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo hoog dat ze er de Gaia Green Award mee wonnen. Goed om te weten: voor een plekje op het terras hoef je nu niet te reserveren. Ze hanteren een first come, first serve policy.

5. Winter Lodge

Weer of geen weer: bij Lodge in Noordwijk kun je altijd neerploffen. Het is een van de weinige strandtenten die ook open is wanneer het eigenlijk nog net te fris is om buiten te zitten. De hele dag blijven plakken is geen probleem, want ze zijn van half 9 ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts geopend.

6. Hippie Fish

Op zoek naar dat ultieme vakantie gevoel? Bij Hippie Fish in Zandvoort moet je zijn. Prachtig ingericht met veel natuurlijke materialen zoals hout, rotan en veel (heel veel) groen. Er hangt zo’n relaxte sfeer, als je eenmaal zit, wil je niet meer weg.

7. Republiek

De Republiek Bloemendaal is helemaal vernieuwd dit jaar. We moesten er eventjes op wachten, maar het eindresultaat is verbluffend. Het goede nieuws: ze zijn het hele jaar geopend. Probeer vooral de verse pizza’s uit de houtoven, zul je geen spijt van krijgen!

Bron: Foto 1 Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie