WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De talenten van Dutch Design Week 2015

Eindhoven is deze week omgetoverd tot een groot design-walhalla voor Dutch Design Week. Tijdens dit design-spektakel kun je van 2400 ontwerpers hun nieuwste projecten bewonderen. Wij brachten een bezoekje aan de Graduation Show van de Design Academy. En vandaag delen we onze top 3 talenten van Dutch Design Week 2015.talenten van dutch design week 2015

1. Keramiek van een 3D-printer

Keramiek gemaakt door een 3D-printer? Het bestaat! Olivier van Herpt ontwierp een machine die laagje voor laagje keramieken vazen maakt. En allemaal op menselijke schaal. Zijn technologie is heel precies en heeft de potentie om unieke en geïndividualiseerde objecten in een nieuw jasje te steken. De verschillende lagen zorgen voor een gedetailleerd design. Bijzonder!

talenten van dutch design week 2015

2. Speel met licht

Tegenwoordig gebruiken we vooral neutrale witte, transparante gordijnen. Ze filteren het licht, maar bieden geen ruimte voor variatie. Sanne Schuurman heeft daar iets op bedacht: licht filters! De verschillende lagen en materialen reageren stuk voor stuk anders op lichtinval. Door de lagen te bewegen en te combineren, kun je zelf spelen met het licht.

talenten van dutch design week 2015

3. Wobble-Up

Zit je graag op de grond om een krant te lezen of dichterbij de televisie te zitten? Dan is de Wobble-Up echt iets voor jou. Het ontwerp is van Sam Linders en speciaal bedoeld om je meer steun te geven. Het zijn tapijtstukken die makkelijk omgetoverd kunnen worden tot een comfortabele zitplek. Je kunt de verschillende designs eindeloos combineren en uitbreiden. Zo zit er altijd een ontwerp bij voor jou.

nog meer: Hotspots