WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 unieke vintage woonwinkels

Altijd op zoek naar unieke vintage spullen om een draai aan je huis te geven? De winkels zijn er in overvloed. Maar bij welke kun je het beste shoppen? Vandaag zetten wij 5 unieke vintage woonwinkels voor je op een rijtje.

Vintage woonwinkels

1. Vintage Revival

Bij Vintage Revival vind je allerlei meubels van de jaren 50 tot en met de jaren 80. De meubels zijn allemaal in hun originele staat. Als het écht nodig is, worden ze gerestaureerd of gestoffeerd. Ze gaan dan op zoek naar de stof die het beste past bij jouw huidige interieur. Vintage Revival is geopend op woensdag en zaterdag. Voor een bezoekje kun je terecht aan de Meerndijk 20 in de Meern, waar je met een kopje koffie of thee lekker kunt gaan rondsnuffelen.

2. Van Dijk & Ko

In Amsterdam-Noord, vlakbij de hippe NDSM-werf, vind je de enorme loods van Van Dijk & Ko met ruim 2500 m2 unieke vintage, antiek, brocante, industriële meubels, winkelinrichting, woonaccessoires en decorstukken. Er is wekelijks nieuwe aanvoer uit binnen- en buitenland. Online shoppen kan ook, maar lang niet alles staat in de webshop. Ga dus zeker eens buurten en vergeet ook niet de overburen te bezoeken: Neef Louis (zie onze nummer 5) vind je op hetzelfde terrein.

BEKIJK DE VIDEO:
Stylist Fietje bij Van Dijk & Ko

3. Quip & Co

De basis bij Quip & Co ligt in de vele reizen die de eigenaren maakten over de wereld. In hun winkel vind je industriële meubels, lampen en accessoires die zij zelf importeren vanuit India. Ze vullen hun collectie verder aan met andere woonartikelen en accessoires. De eigenaren hebben de winkel gevestigd in een karakteristiek pand waar eerst een smederij heeft gezeten en waar zij nu hun vintage meubels verkopen. Voor een bezoek aan Quip & Co kun je op vrijdag en zaterdag of op afspraak terecht in Harderwijk.

4. Vivre Interieur Authentique

Ben je op zoek naar een combinatie van vintage en retro meubels en industriële fabriekslampen? Dan ben je bij Vivre Interieur Authentique aan het goede adres! De eigenaar van Vivre haalt zijn schatten vooral uit België en Frankrijk en geeft ze hier een nieuw leven. Hij heeft de koele loods omgetoverd tot een warm ’thuis’, waar je niet alleen kunt winkelen, maar ook aan de vintage bar een kopje koffie kunt drinken. Genoeg te doen dus bij Vivre Interieur Authentique, net buiten het centrum van Nijmegen.

Vintage woonwinkel

5. Neef Louis

Bij Neef Louis in Amsterdam kun je terecht voor vintage en industriële meubels. Van stoelen en banken tot aan industriële lampen, bij Neef Louis hebben ze het. Maar wees er snel bij, want de items uit de winkel kunnen ook via de webshop worden gereserveerd. De meeste meubels bij Neef Louis zijn tweedehands en goed verzorgd. Ook vind je er een paar nieuwe items. De keuze is er reuze, dus ga vooral even langs bij Neef Louis.

Benieuwd hoe je jouw vondsten uit de vintage winkels een nieuwe leven in kan blazen? Lees hier dan de tips voor het restylen van jouw brocante meubels.

nog meer: Hotspots