WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Net even anders: dit zijn de leukste plekken in Arnhem

Als je érgens struikelt over de creatiefste en leukste plekken, dan is het wel in Arnhem. De stad is het thuis van de kunstacademie en daardoor blijven kunstzinnige zielen graag plakken. Dat zie je terug in de straten, winkels en zelfs in de restaurants. Met deze tips voor een dagje of weekende Arnhem zit je gebakken.

Tips voor koffie in Arnhem 

In Arnhem begint de dag met koffie. Vanaf acht uur ben je welkom bij Lots Coffee & BrunchClub aan de Koningsstraat. Voor elke denkbare koffie mogelijk, maar ook voor veel verrukkelijks. Wat dacht je bijvoorbeeld van een waffle party? Extra fijn: bij Lots is er ook genoeg keuze voor veganisten. Voor duurzame koffie ga je het centrum uit richting Pure Roasted. Lekker de dag starten met goede koffie en ovenverse croissants.

Borrelen in Arnhem 

Na een dag struinen langs de leukste plekken van Arnhem, is het een traktatie om aan te schuiven bij Zafvino. Het zit natuurlijk al in de naam, want hier proef je de fijnste wijnen onder begeleiding van een goede borrelplank. Het is hier trouwens niet alleen lekker aanschuiven, Zafvino is ook een traiteur dus heeft genoeg lekkers om mee naar huis te nemen.

Ben je ook van het bier? Op naar ’t Taphuys voor een goed glas met een schuimkraag. Bij ’t Taphuys tap je zelf je wijn en bier en gelukkig hebben ze genoeg keuze, want er zitten meer dan 100 bieren en 80 wijnen op de tap. Het is alleen even oppassen dat je geen keuzestress krijgt.

In een goede stad heb je altijd zo’n plek waar iedereen graag komt. In Arnhem is dat Jans’, die dan ook niet tussen deze tips mag ontbreken. Is het een restaurant, is het een foyer, is het een café, of toch terras? Jans’ is gewoon alles. Maar het is vooral lekker Arnhems, zoals ze zelf zeggen.

Uit eten in Arnhem

Voor alles tussen het ontbijt en het slaapmutsje moet je bij Brasserie Thialf zijn. Vroeger was het een zwembad, maar nu is het een oergezellig buurtrestaurant waar alles vers wordt bereid. Al voel je de vroegere dagen van het zwembad nog wel bij een tafeltje aan het raam, wat een bezoek extra leuk maakt.

Bij Goed.proeven aan de Klarendaalseweg draait alles om delen. Het leukste moment is misschien wel de vrijdagmiddagborrel op het terras, waar een pizza rechtstreeks uit de houtoven op tafel komt en iedereen een punt meepakt. Je begrijpt het al, hier is het gewoon goed.

Opeten of meenemen? Bij Eetwinkel Stroom mag het allebei. Van de brownies en blondies met framboos, witte chocolade of Oreo tot een lekkere wrap: alles smaakt naar meer.

Dat Arnhem het thuis van de kunstzinnigen is, dat zie je terug bij Restaurant Cuisson. Alles wat hier op het bord verschijnt ziet eruit als een kunstwerk. Hier is elke gang een verrassing en werken ze niet met een menu. Met recht een van de leukste en lekkerste plekken van Arnhem.

De leukste plekken in Arnhem om te shoppen

Natuurlijk wandel je in één rechte streep richting het Modekwartier in Arnhem. Hier zitten deur na deur de leukste kleine zaken van de stad. Handgemaakte sieraden? Hebben ze. Jonge designers? Present. Originele items voor je interieur? Maar natuurlijk. Als je van origineel houdt, dan wil je de tijd nemen voor dit deel van Arnhem.

Over interieur gesproken, je wilt ook zeker even langs bij Spyk71 aan de Steenstraat. Allison Stam kiest elk item met zorg, zodat alleen het mooiste in haar zaak verschijnt. Denk: Pols Potten, Serax, HKliving, 101 Copenhagen en nog veel en veel meer. Het maakt trouwens niet uit welke stijl je hebt, bij Spyk71 vind je iets naar je smaak.

Gek op vintage? Op naar Fabrics and More, waar je een gigantische 400 vierkante meter met vintage kleding en interieur vindt. Dit moet je zien om het te ervaren.

Bij Mevrouw Knispel is het een heerlijke mengelmoes aan vondsten. In haar winkel tref je niet alleen meubels en accessoires, maar ook de mooiste bloemen en planten. Je voelt je er meteen thuis.

Leuk natuurlijk, vintage vondsten en interieurwinkels, maar mag er ook iets smakelijks mee naar huis? Ga dan zeker langs Woarst. Bij deze salumeria gaan de lekkerste worsten, broodjes en andere Italiaanse specialiteiten over de toonbank. Misschien wel de beste delicatessenzaak van Arnhem.

Overnachten in Arnhem

Voor wie wil blijven slapen is Hotel Karel een goede tip. De kamers zijn op z’n Arnhems ingericht: eigenzinnig, origineel, creatief én mooi. Net wat je nodig hebt na een dag slenteren langs de leukste plekken van Arnhem.

nog meer: Hotspots