4x overnachten op de Waddeneilanden

beeld vtwonen Beeld

In eigen land naar een plek die voelt als een verre bestemming? Op naar de Waddeneilanden! De overtocht per veerboot zorgt voor een instant vakantiegevoel, net als de brede stranden en de heerlijke hotels, B&B’s en huisjes. Dit zijn onze 4 favoriete hotspots om te overnachten op de Waddeneilanden.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

1. Bij Miko op Texel

Wil je de zee ruiken zodra je de deur opendoet? Ga logeren bij Miko’s bed and breakfast in De Koog op Texel. Miko ging surfend de wereld over, maar kwam uiteindelijk terug op zijn eiland, waar hij nu drie themakamers verhuurt. En hij weet je ook nog de leukste adressen van het eiland te vertellen.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

2. Zee van Tijd op Ameland

Met de sneldienst vanaf Holwerd sta je in 20 minuten op Ameland. De auto is achtergebleven op het vasteland, want het eiland is prima te ontdekken met de fiets. Overnachten doe je bij hotel Zee van Tijd, waar met liefde voor detail wordt gewerkt. Ze zijn er gastvrij, koken heerlijk en beiden heerlijke kamers. Extra leuk: alles wat je bij Zee van Tijd ziet is te koop. Van het coole glaswerk tot die verrukkelijke douchegel.

LEES OOK
Nóg meer strand! De 8 mooiste vakantiehuizen aan de Nederlandse kust

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

3. Leuten op Vlieland

Wakker worden door de geur van koffie en croissants, dat gaat zeker lukken bij Leut Koffiebar & Logies. Vlieland is dan wel het kleinere zusje van de Waddeneilanden, het is er zeker niet minder gezellig om. Het eiland heeft zelfs de bijnaam Vliebiza, omdat je nergens in Nederland zo dichtbij die unieke Ibiza-vibe komt. Leut heeft drie kamers: De Waker, De Slaper en De Gaper. Al zit je vast heel snel beneden in de koffiebar voor de huisgemaakte taart met een kop verse koffie.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

4. Het oostelijke Texel

Als je het drukke deel van Texel achter je laat, vind je Op Oost. Dat is wat ze een ‘Gastrofarm’ noemen: een plek waar ze niet alleen goed zorgen voor de inwendige mens, maar waar je ook kunt blijven slapen in één van de suites. Vanaf je terras heb je weidse uitzichten over weiland en eiland. De dag afsluiten met fruits de mer en een glas wijn of een boek lezen in je vrijstaande bad? Bij Op Oost kan het.

Als je de drukte van het weekend graag ontloopt, stel dan je aankomstdag in op zondag en verblijf er in alle rust tot woensdag of donderdag. Heb je nóg een reden nodig om te gaan overnachten op de Waddeneilanden? Onze noordelijke eilanden staan op de Unesco Werelderfgoedlijst, zo bijzonder zijn ze!

Bron: Fotografie via huizen en hotels

Lees verder onder de advertentie