10x overnachten aan het water

Strandhotel Cadzand-Bad Beeld Eigen beeld Strandhotel Strandhotel Cadzand-Bad
Beeld Eigen beeld Strandhotel Strandhotel Cadzand-Bad

Droom weg met uitzicht op een rivier, een meer of de zee. Overnachten aan het water is op deze adressen een cadeau voor jezelf.

Lees verder onder de advertentie

Zwierig overnachten aan het water van de Vinkeveense Plassen

Deze vrijhaven van de stad ligt op nog geen half uur reizen van Amsterdam. Bij Zwier aan de Vinkeveense Plassen draait het om rust en ruimte. Kies je voor het Havenhuisje, een Zwiertent of een Eilandhut op – jawel – een eiland?

Cool Cadzand-Bad

De kamers van het Strandhotel voelen door de natuurlijke materialen en basic tinten aan alsof je op het strand staat. Vergeet niet te eten bij de buren van Pure C, want bij het restaurant van Sergio Herman eet je Zeeuws op het hoogste niveau.

Lees verder onder de advertentie

Ibiza dichtbij huis

Suite-Suite ligt op vijf minuten wandelen van het Zandvoortse strand. Binnen doet het mediterraan aan. Het wordt nog lastig om dit mooi gestucte verblijf, met van die knisperende Crisp-lakens, ook maar even te verlaten.

Lees verder onder de advertentie

Trossen los

Gooi de trossen maar los, want met je eigen houseboat is het extra leuk om Limburg te ontdekken. Geen zorgen om je stuur-skills, want bij het verblijf is een schipperscursus inbegrepen. Het handige is dat je alles bij de hand hebt in je eigen varende huis, van een vaatwasser tot een dakterras. Dat ankert wel zo lekker midden op de Maasplassen.

Genieten op je eigen eiland

Per boot overvaren naar een eigen eiland om vakantie te vieren. Het klinkt als een droom, maar dat is het niet. Bij Petite Fleur in Vinkeveen overnacht je compleet omringd door het water, op je eigen eiland. Het vakantiehuis op de Vinkeveense Plassen heeft precies die bohemian vibe die nodig is voor het pure vakantiegevoel. Zie je jezelf al zitten op de vlonder?

Buitenplaats aan de Vecht

Flora Batava ligt in het knusse Nieuwersluis met uitzicht op rivier de Vecht. Het statige 155-jarige rijksmonument op de groene buitenplaats heeft een theehuis met terras aan het water én een serre waar je heerlijk eet. Het boeken waard.

Lees verder onder de advertentie

Het strandgevoel

Op drie keer struikelen van het strand ligt B&B Miko, een begrip op Texel. In de Strand-Suite is het bijkomen geblazen. Eigenaar Miko reisde de wereld over en kwam uiteindelijk weer op Texel thuis. Zelf noemt hij de Strand-Suite het hoogtepunt van zijn bed and breakfast. En als iemand dat kan weten, dan is hij het natuurlijk. Neem ’s ochtends de ontbijtmand mee naar het strand voor een goed begin van een Texelse dag.

Logeren in een logement

Dit adres heeft een bijzonder hoog wanneer-gaan-we-gehalte. De grandeur spat van de kamers af en als je de juiste suite kiest, heb je zelfs openslaande deuren naar de rivier De Vecht. In de buurt van Logement aan de Vecht zijn leuke dingen te doen, zoals het terras bij het gezellige Slangevegt of de boetieks in Breukelen.

Lees verder onder de advertentie

Op de Braassem

Aan boord van deze boot ben je pas echt in de gloria, letterlijk. Boathouse Gloria geeft je een inkijkje in het unieke leven op het water. Steek je hoofd door de patrijspoort en de reuring op het Braassemermeer komt je tegemoet. Om af te koelen duik je gewoon het water in. Het enige waar je aan hoeft te denken is het uitklappen van de zwemtrap. Zo is overnachten aan het water pas echt een beleving.

Superdeluxe slapen aan het water

Een eigen bos én een eigen meer met daaraan een luxe cabin. Je vindt het allemaal in het rustige Bergentheim. Het lake house van Getaway Deluxe is open, ruim en geeft een geweldig uitzicht op de natuur om het huis heen. Op gepaste afstand liggen het pool house en steel house, maar dat doet niks af aan de privacy. Je hebt hooguit nog twee redenen om terug te gaan.

Lees verder onder de advertentie