WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Het lichtsnoer is de grootste vakantiesfeermaker in alle jaargetijden’

Nicolette Fox, hoofdredacteur van vtwonen, is dol op de vakantiesfeer in huis. Er zijn alleen ook genoeg dagen waarop de zon nergens te bekennen is. Op die dagen moet je het vakantiegevoel in en rond het huis een handje helpen. Nicolette geeft een paar tips om zelf het vakantiegevoel in huis te halen. Haar persoonlijke favoriet? Het lichtsnoer!

Nicolette Fox vtwonen

“Eenmaal opgehangen wil je ‘m nooit meer kwijt: het lichtsnoer”

Vakantiesfeer met raamdecoratie

Zomers licht, iets gefilterd, nonchalant vallend door linnen gordijnen of ranke lamellen, met mooie schaduwpatronen. Je kunt me niet blijer maken. Het zorgt voor precies de vakantiesfeer in huis waar wij zo van houden. Toegegeven, die sfeer is een stuk makkelijker te pakken als het weer meezit en je het huis kunt opengooien naar de tuin of het balkon. En ja, dat heerlijke zomerlicht is er niet elke dag.

Hangen in luilekkerland

Daarom proberen we het vakantiegevoel in en rond het huis graag wat te helpen. Een van die altijd effectieve vakantiehulpjes is de hangmat. Of die nu buiten hangt tussen twee bomen of binnen tussen twee wanden – liefst met de ramen open – hij zorgt voor het ultieme luiermoment. Zachtjes heen en weer wiegen, zomaar even in slaap vallen: in een hangmat kun je niet anders dan ontspannen.

Zomers geel

Zo’n zomerse hoofdrol is er ook voor de kleur geel, die van zon en citroenen. Hield ik er in de tuin aanvankelijk niet zo van, inmiddels omarm ik al het vrolijke geel dat daar de kop opsteekt – een erfenis van de vorige bewoners – en heb ik er zelfs nog extra geel aan toegevoegd. De kussens van de oude bank kregen dit voorjaar een nieuw leven op de buitenbank, bekleed met geel gestreepte stof. Maar ook in huis doen gele accenten hun zomerse werk. Een wandkleed, kussen, stoel of poef: zonnig van kleur maken ze meteen het verschil. In deze vtonen vind je heel veel mooie voorbeelden om de vakantiesfeer in huis te halen met geel.

LEES OOK
Voor eindeloze zomeravonden: 5x de meest stijlvolle buitenverlichting volgens de redactie

Onmisbaar lichtsnoer

Last but not least is daar het onvolprezen lichtsnoer: de grootste vakantiesfeermaker in alle jaargetijden. Gekleurd of met heldere peertjes, eenmaal opgehangen wil je ‘m nooit meer kwijt. Wij voegen er in de zomer nog een paar spetterende discoballen aan toe. Dus niemand de deur uit, wij zijn thuis al in optima vakantievorm!

Liefs,

Nicolette Fox

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

vtwonen nummer 8 staat volledig in het teken van vakantiesfeer. Het nummer is nu verkrijgbaar: 
Krijg hier alvast een sneak peek van vtwonen 08

Deze items brengen een instant vakantiesfeer

nog meer: Hoofdredactie