WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Ik was meteen verkocht toen de leren fauteuil me letterlijk omarmde’

Pas als een verbouwing klaar is kun je écht zien wat het interieur nodig heeft. Maar de verleiding om toch even tussen mooie items en in woonwinkels rond te neuzen is groot. Behoorlijk groot, als je het Nicolette Fox – hoofdredacteur van vtwonen – vraagt. Ze wist zich goed in te houden en het lukte bíjna. Tot ze een prachtfauteuil uit de jaren zestig tegenkwam…

vtwonen-Marktplaats-NicoletteFox

“Daar stond hij, een prachtexemplaar

uit de jaren zestig”

Duidelijke afspraak

Gewoon wachten met spullen kopen tot de verbouwing klaar is, dat was de afspraak. Dan kun je pas echt zien wat je nog nodig hebt, toch? Waar nog een stoel of een kast zou passen, welke kleur je wilt toevoegen, dat soort dingen. Een simpele, rationele en logische deal. Gewoon wachten. Maar wat als die verbouwing nogal uit de planning loopt en je intussen doorgaat met dromen over hoe het gaat worden? Dan blijkt het ineens heel eenvoudig om je voor te stellen wat je nog nodig hebt. En zeker als je de kat op het spek bindt.

Alleen oriënteren

Met onze deal als heilig voornemen reisden we af naar het jaarlijkse Design Icons in Amsterdam. Om inspiratie op te doen. Gewoon stoelen uitproberen en hier en daar iets op je verlanglijst zetten. Toegegeven, het was even moeilijk bij die mooie salontafel, maar moedig wisten we ons te herpakken. Gewoon kijken en weer doorlopen. Tot nog geen tien meter voor de uitgang, we waren er echt bijna.

Uitnodigend prachtexemplaar

‘Kom even zitten’, fluisterde de leren clubfauteuil. Daar stond hij, een prachtexemplaar uit de jaren zestig. Italiaans design, een ontwerp dat ik nooit eerder had gezien. Elegant, luchtig, stoer en sexy tegelijk. Mijlenver verwijderd van het mannelijke, koele beeld van een leren fauteuil. Deze stoel was rond en zacht, met golvende plooien en zwartleren knopen. Aan alle kanten een plaatje. Hoe prachtig zou hij passen bij het warme hout van onze nieuwe aanbouw, de lichte vloer, de fluwelen bank en het hoogpolig tapijt. Hij zou net dat scheutje rock-’n-roll toevoegen. Dat wilde ik allemaal zeggen tegen Robert, terwijl de stoel me letterlijk omarmde. Maar het was al niet meer nodig. Hij stond al bij de kassa om af te rekenen.

Liefs,

Nicolette Fox

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

P.S. Houd je van de leer-look, maar verwerk je liever geen dierlijke producten in het interieur? Ontdek hier een paar vegan alternatieven voor leer.

nog meer: Hoofdredactie