WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Ik mix enthousiaste kleuren met een rustig ton sur ton-palet in huis’

Kleur geeft je energie en maakt je vrolijk. Toch kan het soms voor net te veel prikkels zorgen. Met een perfecte mix tussen enthousiaste kleuren en een rustig ton sur ton-palet creëert Nicolette Fox, hoofdredacteur van vtwonen, toch rust in huis.

nicolette fox hond

“Dagelijks laveer ik van kakelbont naar

ton sur ton”

Kleurrijke inspiratiebron

Knallen met kleur: ik ben er dol op. Toch zie je dat niet meteen als je bij ons binnenkomt. Niet zoals bijvoorbeeld bij mijn oud-collega Angelique, die je verwelkomt met een knalroze hal én een compleet trappenhuis in dezelfde kleur. Haar hele huis is een feest van kleuren en uitbundige prints. Ik kijk er mijn ogen uit, het is zo vrolijk en inspirerend. Wat zij doet, kiezen voor het maximale op het gebied van kleur en dessin, dat is echt lef hebben, maar ook een kwestie van karakter. Laat me je huis zien en ik weet wie je bent. Zo is het vaak en dus ook in mijn geval.

Verschillende moods

Ik houd enorm van kleur, van vrolijkheid en grote gebaren. Maar… niet op elk moment van de dag. ’s Ochtends wel, dan heb ik energie nodig en wil ik de dag graag lachend beginnen. Enthousiaste kleuren en dessins helpen daarbij. Maar ’s avonds is die mood heel anders. Dan wil ik thuis rust vinden, een plek om te ontspannen, weg van alle prikkels. Zo laveer ik dagelijks tussen twee sferen: van kakelbont naar ton sur ton. En ja, dat zie je ook terug in ons huis.

In de mix

Na heel wat experimenteren is het een mix geworden. Een stevig kleurpalet met in de hoofdrol mijn lievelingskeur groen, aangevuld met beige, bruin, wit en zwart, en de accentkleuren blauw, oudroze en lila. Een toefje geel, dat vind ik ook fijn. Behoorlijk kleurrijk, zou je zeggen, met in elke kamer iets met prints, maar toch echt niet all the way. Ergens stopt het en vindt het de balans, liefst in kleuren die elkaar omarmen en niet conflicteren. Alhoewel… er blijft altijd iets kriebelen. Ik zou nog best iets onverwachts willen, een fun-element, een clash-kleur. Kan dat er niet nog bij? Inspiratie genoeg, zeker na het maken van dit nummer. En in de mix kan er meer dan je denkt.

Liefs,

Nicolette Fox

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

vtwonen nummer 6 staat volledig in het teken van kleur, dessins en mixen. Het nummer is nu verkrijgbaar. Krijg hier alvast een sneak peek van vtwonen 06.

nog meer: Hoofdredactie