WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Duurzaam en mooi gaat hand in hand’

Duurzaamheid: je kunt er niet meer omheen. Ook in de wereld van meubels en accessoires, van vloeren en wanden en van bouwen en verbouwen. En deze duurzame opties zijn hartstikke mooi, vindt Nicolette Fox, hoofdredacteur van vtwonen. Maar hoe weet je wat groene keuzes zijn? vtwonen maakt het je net wat makkelijker.

vtwonen 04-2021 | Portret van Nicolette voor vtwonen 04

“Duurzaam en mooi, dat gaat gewoon

hand in hand”

Mooie ‘groene’ golf

Het is een wave in slow motion maar hij rolt onmiskenbaar door de wereld van meubels en accessoires, van vloeren en wanden, van bouwen en verbouwen. Ik heb het natuurlijk over de groene golf. Want duurzaam wonen, wie wil dat nou niet? Zeker nu er op alle terreinen de mooiste voorbeelden van zijn. Inleveren op schoonheid hoeft absoluut niet. Duurzaam en mooi, dat gaat gewoon hand in hand. Het is zo inspirerend om te zien hoe iedereen dezelfde missie heeft, van beginnende ontwerpers tot grote woonmerken.

Gelukkige keuzes

Recycling en upcycling is hotter dan hot. Ik zag talloze creatieve manieren om afgedankte spullen een nieuw leven te geven, zoals fantastische lampen van afgekeurde brillenglazen (Object Density) of oude vazen (Madame Garage). Het luxe warenhuis Galeries Lafayette in Parijs richtte zelfs een hele verdieping in met de boodschap ‘weggooien is zonde’. Ook op het gebruik van materialen staan de duurzame spotlights: hoe groot is de impact op natuur en klimaat? Wat is het alternatief? We willen het graag weten, want groene keuzes zijn ook keuzes die gelukkig maken.

Labels bij groene meubels en materialen

Nu lijkt het simpel: duurzaam kiezen voor wat minstens even prachtig is. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar vanzelf en in één keer goed. Hoe kom je aan informatie, wat is relevant en wat niet? Hoe weet je waar die prachtige bank van is gemaakt en of hij na veelvuldig gebruik weer te recyclen is? Keurmerken zoals in de supermarkt zijn er in de woonwereld nog veel te weinig. Als een stap in de goede richting – en hopelijk ook een helpende hand – gaan we vanaf vandaag groene labels zetten bij meubels en materialen die daarvoor in aanmerking komen. Zodat het net even makkelijker wordt om bewust te kiezen. Met een scherp oog voor alles wat mooi én duurzaam is.

Liefs,

Nicolette Fox

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

vtwonen nummer 7 staat volledig in het teken duurzaam wonen. Het nummer is nu verkrijgbaar: 
Krijg hier alvast een sneak peek van vtwonen 07

nog meer: Hoofdredactie