Zo krijg je een sfeervolle eettafel zonder servies

> Kalkverf Mykonos van Bauwerk Colour,plafondlampen Serax, kunst aan muurAlyssa Breid via Studio Yen. EettafelTriomf van Woood, stoelen Christiaensen& Christiaensen, schaal en kan Zara Home,geurkaars L’Aimé. RaambekledingJapanese Blinds via Atelier ND Interior.  Beeld vtwonen 13-2020 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen
Beeld vtwonen 13-2020 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen

Met een mooi servies kun je een eettafel easy een flinke upgrade geven. Maar om nou de hele dag de eettafel gedekt te hebben… Dat zou het eetgedeelte in huis wel een heel hoog restaurant-gehalte geven. Hoe krijg je dan toch een sfeervolle eettafel zonder servies te gebruiken?

Lees verder onder de advertentie

Grote items

Omdat je de eettafel voornamelijk voor praktische doeleinden gebruikt, is het wel zo handig als deze niet vol ligt met allerlei prullaria. Kies daarom voor grote items die je makkelijk een ander plekje kunt geven zodra je de ruimte nodig hebt. Zo kun je toch een sfeervolle eettafel creëeren als je niet aan het eten bent.

LEES OOK
Aan tafel! DIY’s voor een mooi aangeklede eettafel

Clusteren

Mocht je nou wel graag wat kleinere accessoires, zoals vaasjes en kandelaars, op de eettafel kwijt willen, zorg dan dat je deze clustert. Gebruik een houten plank, dienblad of etagère om deze items te stylen. Zo kun je alles nog steeds in een keer oppakken en toch meerdere sfeervolle accessoires op de eettafel combineren.

Lees verder onder de advertentie

Kaarsen op tafel

Steek een kaars aan in huis en je hebt instant sfeer. Een mooie kandelaar of windlicht op de eettafel is daarom een perfect item om het gezellig te maken. Kies een of meerdere grote exemplaren of verzamel een paar kleine waxinelichthouders en leg deze bij elkaar in een schaal.

LEES OOK
Vlekken op de eettafel? Zo ga je ze te lijf

Lees verder onder de advertentie

Flowerpower

Wie wordt er nou niet blij van een vaas gevuld met prachtige bloemen? Wil je het niet te druk maken? Kies dan voor een grote vaas of combineer voor een wat speelser effect meerdere vazen in verschillende formaten. Nog een stap verder? Wissel af in kleur. Als je liever niet elke week verse bloemen wilt kopen, kies dan voor droogbloemen. Daar heb je veel langer plezier van.

Doen: een tafelloper

Bij textiel denk je misschien al snel aan een groot tafelkleed. Functioneel is het zeker, maar niet altijd de sfeermaker waar je naar zoekt. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat jouw prachtige eettafel onder een grote lap stof verdwijnt. Ga daarom voor een tafelloper.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

Kleur Knallen maar: mix & match felle en donkere kleuren

beeld vtwonen Beeld

DIY 3x maak zelf een buitentafel

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

DIY DIY: Tafelloper van stoffen bollen

beeld vtwonen Beeld

Eettafels Waarom ook jij een ronde eettafel móet hebben

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 13-2020 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen

Lees verder onder de advertentie