Hier moet je op letten bij het kiezen van een eetkamerstoel

beeld vtwonen Beeld Styling; Liza Wassenaar | Fotografie: Sjoerd Eickmans
Beeld Styling; Liza Wassenaar | Fotografie: Sjoerd Eickmans

De tijd dat je een eetkamerstoel koos puur en alleen omdat hij lekker zat is voorbij. Want ja, het oog wil ook wat. Maar past jouw droomstoel ook bij de eetkamer? Waar moet je eigenlijk op letten bij aankoop van een set eetkamerstoelen? Geen paniek, met deze tips weet je waar je op moet letten bij het kiezen van een eetkamerstoel.

Lees verder onder de advertentie

Kijk naar de ruimte

Kijk eens goed naar de ruimte waar de eetkamerstoelen komen te staan. Er zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen. De eerste: hoeveel ruimte heb ik? Hierdoor bepaal je hoe groot en opvallend de stoelen kunnen worden. De tweede: hoe druk is de ruimte al? Eetkamerstoelen hebben een groot effect op de algemene look van een ruimte. In een druk interieur kunnen ze zorgen voor de nodige rust, terwijl een opvallende set stoelen in een minimalistisch interieur juist prachtige eyecatchers kunnen worden.

Shop hier stijlvolle én comfortabele eetkamerstoelen.

Kijk naar de eettafel

De eetkamerstoelen en eettafel zullen moeten samenwerken, dus deze twee op elkaar afstemmen is een absolute must. Meet ten eerste de hoogte van de eettafel op, zodat de zithoogte van je eetkamerstoelen daarop aansluit. Kijk daarna naar de kleur en het materiaal van de tafel. Deze moeten óf overeen komen met de stoelen, óf duidelijk verschillen. Twee houtsoorten die op elkaar lijken maar toch nèt niet hetzelfde zijn, zijn meestal niet de beste combi.

Lees verder onder de advertentie

Heb je mooie stoelen gevonden? Zo style je een thuisrestaurant.

De gouden balans

Wat vind jij belangrijker: stijl of comfort? Bij sommige stoelen hoef je niet te kiezen, maar vaak is er toch wel één element dat de boventoon voert. Gestoffeerde stoelen zitten over het algemeen lekkerder, maar zijn moeilijker schoon te maken. Eetkamerstoelen met een brede zitting nemen over het algemeen veel ruimte in en kunnen wat log ogen, maar staan wel garant voor lang zitcomfort. Luchtige designstoelen zitten wat minder lekker, maar zien er wel heel mooi uit. Maak voor jezelf een lijstje met voors en tegens en vind de perfecte balans bij het kiezen van een eetkamerstoel.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Styling; Liza Wassenaar | Fotografie: Sjoerd Eickmans