WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een slim huis volgens Anja en Michel

Dat het heel fijn is om in een ‘slim’ huis te wonen, daar weet Anja alles van. vtwonen gaf het huis van Anja en haar man Michel een make-over en daarbij kregen ze ook een domotica-systeem van Busch-Jaeger. (promotie)busch jaeger slim huis

Vanuit bed de gordijnen open

Busch-free@home® transformeert elk huis in een intelligente woning. “Een aantal stopcontacten is vervangen door sensoren en schakelaars waarmee we de jaloezieën, de lampen, de verwarming en een veiligheidscamera op afstand kunnen bedienen”, vertelt Anja. “Via de app kun je dit vervolgens makkelijk bedienen. Heel handig, want zo kun je bijvoorbeeld ’s ochtends vanuit bed de gordijnen openen. Of ik zet de verwarming alvast aan als ik onderweg naar huis ben.”

Verlichting

Een deel van de verlichting in het huis van Anja en Michel is dermate aangepast zodat ze bediend kunnen worden via de app. “Zo kun je met één druk op de knop meerdere lichten aanzetten in bijvoorbeeld de hal en de keuken. Ook handig is dat je scènes kunt instellen. De ‘slimme’ lichten zijn dimbaar en je kunt bijvoorbeeld een scène programmeren waarbij het grote licht op 20 procent ingesteld staat en de spotjes op 40 procent. Zo creëer je een eigen sfeer.”

busch jaeger slim huis

Met een veilig gevoel op vakantie

Ook de beveiligingscamera vindt Anja een goede toevoeging. “We hebben hem niet altijd aanstaan, maar tijdens een vakantie of weekend weg is het een fijn idee dat we alles op afstand in de gaten kunnen houden. De app geeft een melding als de camera beweging signaleert, dus je bent gelijk op de hoogte als er iets aan de hand is. Voelt toch een stuk veiliger.”

Een slim huis - Busch Jaeger

Onmisbaar

Inmiddels is het slimme systeem onmisbaar geworden voor Anja. “Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht om zoiets aan te schaffen, maar nu we hier mee zijn verrast kan ik eigenlijk niet meer zonder”, vertelt ze. “Vooral het op afstand kunnen aanzetten van de verwarming vind ik ideaal. Het is heel fijn om in een lekker warm huis thuis te komen.” Het systeem heeft het woonplezier van Anja zeker verrijkt. “Het is ontzettend gemakkelijk en alles kan eenvoudig vanaf de bank bediend worden. Maar ik moet wel zeggen dat je er een beetje lui van wordt…”

Over Busch-free@home®

Busch-free@home® van Busch-Jaeger maakt van elk huis eenvoudig een intelligente omgeving. Met de slimme schakelaar op de wand of op afstand met je tablet of smartphone bepaal je je favoriete instellingen. Wil je zien hoe free@home werkt? Bezoek dan het youtube-kanaal van Busch-Jaeger.

Bron: in samenwerking met Busch-Jaeger

nog meer: Een slim huis