Langlevejetuin: duurzame tuin

beeld vtwonen Beeld

De zomer is in zicht en iedereen gaat weer meer buiten leven en sommige het liefst buiten wonen! De tuin of een balkon is de ideale plek en je brengt er heel wat uren door wanneer het zonnetje schijnt. Wij delen een aantal tips en ideeën om jouw perfecte duurzame tuin in te richten.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Langlevejetuin

Een duurzame tuin kun je op heel veel manieren inrichten. Belangrijk is dat je bewuste keuzes maakt. Of je van een moderne tuin houdt of een klassieke tuin maakt allemaal niet uit. Het gaat om de juiste producten, materialen en beplanting. Wel eens aan je eigen moestuin gedacht? Dit is een stuk duurzamer dat jouw boodschappen uit de supermarkt. Een andere duurzame optie is het kiezen voor sterke planten. De sterke planten hoeven niet met bestrijdingsmiddelen worden ingespoten. Maar ook kun je bijvoorbeeld een groen dak aanleggen op je schuur of je garage. Dit heeft ook veel duurzame voordelen.

Duurzame materialen en producten

Het is belangrijk dat in de tuin gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Je kunt kiezen voor duurzame grondstoffen, sommige als ruwe grondstof, andere reeds verwerkt tot eindproduct. Kies niet zomaar een vlondersoort uit, maar verdiep je in de duurzame materialen en kies bijvoorbeeld voor Bamboo X-treme vlonderplanken. Deze vlonderplanken zijn een mooi alternatief voor steeds schaarser wordend tropisch hardhout voor buitentoepassingen. Daarnaast is het ook nog eens zeer geschikt voor buiten. Over diverse materialen en producten kun je meer lezen op de website van NL Greenlabel!

Lees verder onder de advertentie

Duurzame tuinverlichting

Al eerder verscheen er een artikel over buitenverlichting op zonne-energie. Duurzame tuinverlichting is een echte musthave voor een duurzame tuin. Helemaal in de zomer staat de buitenverlichting een groot deel van de tijd onnodig aan. Maar wij begrijpen zelf ook wel dat verlichting veel gezelligheid met zich meebrengt en daarom is de oplossing: duurzame tuinverlichting. De IKEA Solvinden is een van onze favorieten. Deze verlichting op zonne-energie zorgt voor sfeer in de tuin! Wil je meer lezen over duurzame tuinverlichting? Bekijk dan het blog dat eerder verscheen.

Bron: NL Greenlabel