duurzaam

Jong geleerd is oud gedaan..

 
beeld vtwonen
 
Geschreven door:
Leestijd 1 minuut

Duurzaamheidheid staat steeds vaker in de schijnwerpers. Hoog tijd dus om ook de jongste generatie kennis te laten maken met de ingrediënten voor een duurzame en groene wereld. Zij zijn immers de toekomst! Duurzame educatie op het gebied van voedsel, hoe pak je dat aan?

Lees verder onder de advertentie

Gezond tussendoortje

Bij de vraag of kinderen een snoepje of een gezonde peen of komkommer als tussendoortje willen, is de keuze vaak snel gemaakt: snoep! Op de website van Ecohuis vind je veel leuke ideeën om biologisch aan de slag te gaan met kids. Door bijvoorbeeld groenten en fruit leuker te maken, wordt de keuze toch al een stukje lastiger. Wat dacht je van wortelcentjes, komkommerfrietjes of een bananenauto met sinaasappelwielen. Wie lust dat nou niet?

Mini moestuin

De duurzaamste voeding is voeding die je met respect voor het milieu kweekt. Maak in de vensterbank plaats voor een mini moestuin waar kinderen zelf bijvoorbeeld een eigen tomatenplantje kunnen onderhouden. Zo leren ze de beginstappen van ecologisch tuinieren. Bij duurzame educatie is het belangrijk dat kinderen zelf ervaren en ondernemen. Een eigen moestuintje is daar een mooi voorbeeld van.