Haal de zon in huis met zonnepanelen

beeld vtwonen Beeld

De zon zorgt voor licht, maakt je vrolijk en houdt je warm. Ook je huis kan zich nu koesteren in de zon. Zonne-energie is namelijk duurzaam en goedkoop. Wist je dat 1 minuut pure zonne-energie de hele wereld 4 jaar lang van stroom zou kunnen voorzien? Of dat een paar vierkante meter zonnestralen voldoende is om een gemiddeld Nederlands huishouden een jaar lang van stroom te voorzien? Zelfs in Nederland, want ook op een bewolkte dag leveren zonnepanelen elektriciteit.

Lees verder onder de advertentie

Wat kost dat?

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen 5 jaar meer dan gehalveerd. De prijzen van zonnepanelen lopen overigens wel flink uiteen. Vergelijken loont. Vraag dus altijd offertes op bij meerdere partijen. Behalve de prijs, zijn er ook kosten voor een omvormer, bekabeling, bevestigingsmaterialen en eventueel installatie.

Let op kwaliteitsnormen

Zonnepanelen moeten aan Europese kwaliteitsnormen voldoen om verhandeld te mogen worden. Zonnepanelen van slechte kwaliteit worden dus niet meer verkocht. Het belangrijkste is dat de installatie correct gebeurt.

Sinds juli 2013 kunnen ook particulieren de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Lees hoe eenvoudig dit is op deze website. Wil je advies op maat of ben je benieuwd of zonnepanelen ook op jouw dak kunnen? Dit zijn twee onmisbare sites: Milieucentraal.nl en Portaalzonnepanelen.nl.

Lees verder onder de advertentie

Zonnepanelen voor je huurhuis

Heb je een huurhuis? Of kun je helaas geen zonnepanelen plaatsen op jouw eigen dak? Niet getreurd! Je kunt meedelen in de zonne-energie die wordt opgewekt op ‘andermans dak’. Bijvoorbeeld via 1 Miljoen Watt en Zonnepanelen Delen. Of ook leuk: Word mede-eigenaar van een windturbine.