WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eco keukens

Verantwoord koken is meer dan alleen koken op groene stroom of gas. Voer dit thema door in je hele keuken met duurzame apparaten en een waterbesparende kraan. Helemaal eco? Ga dan voor één van de op maat gemaakte eco keukens: gemaakt van verantwoorde materialen en voorzien van de duurzaamste apparatuur.

eco keukens

Duurzaam koken

Kook je elektrisch? Ga dan voor groene stroom. Deze stroom wordt opgewerkt uit duurzame energiebronnen. Heb je een gasfornuis? Kies dan groen gas. Groen gas heeft dezelfde kwaliteit als aardgas maar dan verantwoorder. Het wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar. Dit betekent dat het niet belastbaar is voor de natuur.

Handig: je hoeft er geen nieuwe apparaten voor aan te schaffen, want beiden kunnen voor exact dezelfde toepassingen gebruikt worden als reguliere stroom of aardgas. Groen koken is dus de eerste stap in het hebben van een eco keuken.

Water besparen in je keuken

Afwassen, koken, drinken – in de keuken wordt 10% van je totale watergebruik opgemaakt. Niet zoveel denk je misschien, maar alle beetjes helpen. Laat de kraan dus niet openstaan tijdens het afwassen maar vul een teil. En heb je dorst? Vul dan een glas water en hang niet onder de kraan. Zo bespaar je toch weer een paar liter water. En een paar liter water per dag betekent heel wat liters per jaar.

Op het gebied van waterbesparing wordt van alles ontwikkeld. Zoals waterbesparende kranen en volumestroombegrenzers. Met de onderstaande technologische hoogstandjes bespaar je tot wel 50% water in je keuken.

  • Volumestroombegrenzer voor aan je huidige kraan
  • Mengkraan
  • Elektronische kraan
  • Zelfsluitende kraan

Duurzame apparaten

Alle apparaten hebben tegenwoordig een energie label. De labelen lopen van A+++ tot en met G, waarbij A+++ het meest duurzaam is. Hoe duurzamer het apparaat, hoe minder energie het verbruikt. Let hier dus op bij de aanschaf van je afwasmachine, koelkast en combi-oven. Lees voor meer informatie over energie labelen ons artikel.

Complete eco keukens

Ga all the way met een complete eco keuken. Gemaakt van duurzame materialen zoals gebruikt of FSC hout en eco beton. Stoere sloophouten keukenkastjes en een betonnen werkblad zijn helemaal van nu. Combineer deze eco keukens met duurzame apparaten en je bent helemaal verantwoord bezig.

Meet informatie over eco keukens vind je bij Restyle XL en Eco Keukens.

nog meer: Duurzaam