WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een round-up van de mooiste duurzame interieurmerken

Tijd om je interieur een duurzame boost te geven! Maar waar moet je beginnen? Het vinden van duurzame meubels begint bij het vinden van duurzame interieurmerken. Wij hebben het voorwerk voor je gedaan.

beige bank | vtwonen 09-2021 | Lichtdoorlatend plisségordijn lichte bank met vloerkleed en rotan fauteuil
Lichtdoorlatend plisségordijn in kleur Linnenbeige (18074) vanaf € 204,39. m.m.v. karwei.nl (vtwonen EVC vloer in kleur Oat), ikea.nl (bank Söderhamn), bemz.com (linnen bankhoes), zarahome.com (linnen plaid, zwarte schalen, witte vaas), stories.com (schoenen), aimetestudio.com (houten stoel Pierre), puurdesign.nu (bruine stoel Roly Poly van Driade), casagitane.com (rond kussen Tronc), newworks.dk (tafellamp), bauwerkcolour.com (muurverf in kleur Mykonos). Overig privébezit.

Good & Mojo

Dit mooie verlichtingsmerk produceert niet alleen prachtige lampen, maar doet ook iets goeds voor de planeet. Good & Mojo werkt sinds 2016 met de WakaWaka Foundation, een organisatie die geld ophaalt om gezinnen die het nodig hebben te voorzien van producten die op zonne-energie werken. Daarnaast wordt voor iedere verkochte lamp een boom geplant.

GOOD&MOJO Iguazu Hanglamp S

€142,99 bij vtwonen by Fonq

GOOD&MOJO Kalimantan Hanglamp M

€131,99 bij vtwonen by Fonq

GOOD&MOJO Kalimantan Vloerlamp S

€211,99 bij vtwonen by Fonq

Loll Designs

Dit mooie designmerk komt uit Amerika en produceert tuinmeubilair. Maar dat is niet hun enige link met outdoor leven en de natuur, want ze hebben duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel staan. Loll Designs is namelijk in het bezit van het zogenaamde Cradle-to-Cradle certificaat, wat betekent dat 1% van hun omzet volledig wordt gedoneerd aan lokale milieubewegingen.

LEES OOK
Duurzaam wonen in 4 stappen: zo pak je dat aan

Mater Design

Van dit prachtige merk kunnen we maar geen genoeg krijgen! Mater Design is Deens en is sinds hun oprichting in 2006 zijn ze voor een groot deel circulair. Hun naam is afgeleid van het Latijnse woord ‘mater’ wat moeder betekent. Het is een directe link (en zoals ze het zelf zeggen, een daily reminder) aan moeder natuur. Als dat geen duurzaamheid is… En doe je het niet voor de duurzaamheid, dan zullen de schitterende meubels van het merk je wel overhalen.

BEUK meubels

Dit merk van Nederlandse bodem werd opgericht door drie vrienden. Ze zijn naar eigen zeggen oer-Hollands en maken meubels die niet alleen mooi zijn, maar ook stevig dus tegen een stootje kunnen. Daarnaast zijn de meubels van BEUK ook nog eens duurzaam (en dat bewijzen ze met een flinke rij aan duurzame labels die ze bezitten).

Tala LED

Een topper als je het hebt over duurzame interieurmerken. Het verlichtingsmerk Tala LED produceert minimalistische lampen, vaak lichtbollen, van hoge kwaliteit. Ze verlichten je huis op prachtige wijze en zijn daarnaast volledig CO2 neutraal geproduceerd. Bij elke 200 lichtbronnen die het merk verkoopt, planten ze 10 bomen.

nog meer: Duurzaam