WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ambachtelijk voedsel dé trend voor 2015

Het nieuwe jaar is begonnen en op voedselgebied gaat er veel veranderen. Snel, makkelijk en goedkoop wordt vervangen door kwaliteit en gezond. Ga in 2015 meer op zoek naar lokale ambachtslieden die gezonde, verse en kwaliteitsgerichte producten maken.

ambachtelijk voedsel

Lokale producten

Op dit moment is de trend om lokale producten te nuttigen al aan de gang, maar wordt de komende jaren nog krachtiger. Wat uit eigen regio komt is beter voor de lokale economie en minder belastend voor het milieu, maar ook verser en dus gezonder. Daarnaast zorgt het ervoor dat we minder afhankelijk zijn van oogstvelden op andere continenten.

Bewust kiezen

De ‘clean eating’ trend bereikt in 2015 een piek aan populariteit. Dit is een levensstijl waarin je bewust kiest voor eten zoals moeder natuur dat bedoeld heeft. Fabrieksmatige bewerkingen, chemische toevoegingen en manipulatie zijn hier uit den boze. Binnen deze levensstijl is er ruimte voor veel groente en fruit, aangevuld met vlees, vis, granen, noten, zaden en pitten. De kostbare ‘super foods’ zijn over hun hoogtepunt heen. We kiezen steeds vaker voor goedkopere ‘superfoods’ van de lokale vershandel, voor verse vis van de lokale visboer en een stuk vlees van de slager.

Minder snoepen

Iedereen weet dat overmatig suiker en zout inname niet goed is en kan leiden tot gezondheidsproblemen. In 2015 gaan we dan ook minder snoepen. Zo kiezen we niet meer voor een Magnum, maar gaan we op zoek naar het lekkerste bonbonnetje van de lokale chocolaterie. Daar pakken we er maar één per dag van en dat is goed, daar hebben we vrede mee. We gaan op zoek naar kwaliteit in de lekkerste vorm en daar betalen we graag wat meer voor. Ook is ‘bitter’ het nieuwe toverwoord. Drankjes als tonic en gember worden steeds populairder en ook pure smaken als pittige specerijen zijn upcoming.

Wil jij weten welke lokale ambachtslieden er bij jou in de buurt zitten? Ambachtelijkegids.nl helpt lokale bedrijven vindbaar te maken voor de consument. Hier vind je in een oogopslag de winkel die je zoekt.

Bron: Ambachtelijke Gids

nog meer: Duurzaam