DIY

Recept Victoriaanse sponscake

Yvestown in de keuken
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Benodigdheden

  • 2 ronde bakvormen van ca. Ø 20 cm

  • mixer

Ingrediënten cakes

  • 225 ongezouten boter

  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker

  • 4 eieren

  • 1 theelepel vanillearoma

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel

  • 1 theelepel bakpoeder

  • snufje zout

  • scheutje melk

Ingrediënten vulling

  • 115 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)

  • 60 ml halfvolle melk

  • 1 eetlepel vanillearoma

  • 1 eetlepel aardbeienjam

  • 250 gram verse aardbeien

  • 500 gram poedersuiker

Lees verder onder de advertentie

Bereidingswijze sponscake

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de bakvormen goed in.

  • Mix de boter en suiker tot een glad geheel, voeg daarna de eieren en het vanillearoma toe.

  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout toe. Niet te lang mixen!

  • Roer er een scheutje melk door om het beslag wat losser te maken.

  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 20-25 minuten in de oven.

  • De cakes zijn klaar als een satéprikker er 'droog' uit komt. Laat de cakes afkoelen en haal ze uit de bakvormen.

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de verse aardbeien, aardbeienjam en poedersuiker, met een mixer of keukenmachine tot een glad geheel. Smeer dit op een van de cakes.

  • Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de vulling.

  • Smeer een laagje aardbeienjam op de andere cake en plak de cakes met de besmeerde kanten op elkaar.

  • Bestrooi de bovenkant van de cake met extra poedersuiker. Garneer met wat verse aardbeien.