Benodigdheden
-
2 ronde bakvormen van ca. Ø 20 cm
-
mixer
Ingrediënten cakes
-
225 ongezouten boter
-
225 gram lichtbruine basterdsuiker
-
4 eieren
-
1 theelepel vanillearoma
-
225 gram zelfrijzend bakmeel
-
1 theelepel bakpoeder
-
snufje zout
-
scheutje melk
Ingrediënten vulling
-
115 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
-
60 ml halfvolle melk
-
1 eetlepel vanillearoma
-
1 eetlepel aardbeienjam
-
250 gram verse aardbeien
-
500 gram poedersuiker
Bereidingswijze sponscake
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de bakvormen goed in.
-
Mix de boter en suiker tot een glad geheel, voeg daarna de eieren en het vanillearoma toe.
-
Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout toe. Niet te lang mixen!
-
Roer er een scheutje melk door om het beslag wat losser te maken.
-
Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 20-25 minuten in de oven.
-
De cakes zijn klaar als een satéprikker er 'droog' uit komt. Laat de cakes afkoelen en haal ze uit de bakvormen.
-
Meng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de verse aardbeien, aardbeienjam en poedersuiker, met een mixer of keukenmachine tot een glad geheel. Smeer dit op een van de cakes.
-
Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de vulling.
-
Smeer een laagje aardbeienjam op de andere cake en plak de cakes met de besmeerde kanten op elkaar.
-
Bestrooi de bovenkant van de cake met extra poedersuiker. Garneer met wat verse aardbeien.