Nodig voor de carrot muffins (voor 16 grote)
-
3 eieren
-
2,5 dl olie om mee te bakken
-
350 gr suiker
-
2 theelepels vanillesuiker
-
2 theelepels kaneel
-
0,5 theelepel muskaat
-
1 eetlepel bakpoeder
-
325 gr bloem
-
100 gr chocolade
-
400 gr wortels
-
1,5 appel
Nodig voor de topping
-
200 gr boter (kamertemperatuur)
-
500 gr poedersuiker
-
400 gr roomkaas (kamertemperatuur)
-
3 eetlepels vanillesuiker
Bereiding
- 01.
Mix de eieren, de olie en suiker tot een romige massa. Mix de bloem en de andere droge ingrediënten en voeg dit toe aan het beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de chocolade in stukjes toe aan het beslag. Schil de appel en de wortels en rasp ze grof en voeg toe aan het beslag.
- 02.
Vul de muffin cups voor 2/3 met het beslag. Bak de muffins in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten. Laat de muffins afkoelen voordat je de topping aanbrengt.
- 03.
Mix de boter en de poedersuiker met elkaar. Voeg de roomkaas en vanillesuiker toe en verdeel over de muffins. Versier de topping met blauwe bessen, aardbeien en frambozen.
- 04.
Doosje frambozen en bosbessen 250 gram, diepvries € 1,89 (AH).
Bron: 101 Woonideeën december 2012