Knutselen voor in je huis

Prikbord met stof bekleden Beeld

Knutselen is een lekkere creatieve bezigheid, waarbij je je hoofd leegmaakt, ontspant en ook nog eens resultaat behaalt. Zeker doen dus. Dat resultaat? Kan van alles zijn. Je maakt van papier, stof en allerlei andere denkbare materialen de mooiste spullen voor in je huis. Hieronder vind je de leukste knutselideeën, zodat je direct aan de slag kunt.

Lees verder onder de advertentie

Knutselen met papier

Papier heb je in allerlei soorten en kleuren. Er bestaat onder andere crêpepapier, karton, perkamentpapier en krantenpapier. Daar is zoveel moois van te knutselen. Bijvoorbeeld deze papieren pompons, gemaakt van verschillende kleurtjes crêpepapier. En wat dacht je van een stad in een doos? Grappig voor aan de muur en leuk om zelf of samen met je kind in elkaar te knutselen.
Heb je een lamineermachine in huis? Maak dan van uitgeprinte foto’s grappige magneten. Foto’s printen, uitknippen, lamineren en een magneetje erachter plakken. Deze magneten met foto maak je makkelijk zelf.

Knutselideeën met stof

Je moet wel een beetje handig zijn met een naaimachine om te kunnen knutselen met stof. Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, kun je bijvoorbeeld de handpop Pieke maken. Vanaf vandaag het grootste vriendje van je kind. Of wat dacht je van sierkussens met een boodschap? Zo liggen je favoriete levensspreuken straks bij jou op de bank.
Een ander leuk knutselidee met stof voor in huis, is het maken van een memobord. Zonder naaimachine maak je van een mooi lapje stof, een houten plaat, nagels en gekleurde linten een prachtig prikbord.

Knutselen met servies

Van het oude servies van oma of uit de kringloopwinkel maak je zelf heel nieuw serviesgoed. Stapel bordjes en kopjes op elkaar en maak een unieke etagère. Of koop porseleinverf en beschilder bordjes met een leuke afbeelding of tekst en hang ze vervolgens aan de muur.

Lees verder onder de advertentie

Sites met knutselideeën

Ben je met deze zelfmakers nog niet uitgeknutseld? Leef je dan eens uit op Pinterest met de zoekterm ‘DIY’. Het ene idee is nog origineler dan de ander. Mis je nog iets? Op vtwonen vind je nog meer benodigdheden.

Bron: 101woonideeën