Gebloemde bordjes aan de muur

beeld vtwonen Beeld

In het maartnummer van 101 nemen we een kijkje in het huis van Yvonne en Boris. Je kent Yvonne waarschijnlijk wel van haar blog Yvestown.com. Boven de schouw heeft zij een verzameling gebloemde bordjes hangen. Zulke bordjes zijn eenvoudig zelf te maken. Zo ga je te werk!

Lees verder onder de advertentie

Nodig

  • borden, diverse maten, liefst met een gouden of zilveren randje (kringloop)
  • pakje gebloemde papieren servetten, wij gebruiken Ideal Home Range, Kidston Norwich flowers
  • mod podge-lijm/gloss € 7,95 (Pipoos)
  • schaar

Stappenplan voor gebloemde bordjes

Stap 1
Vouw het servet open. Zoek een mooi bloempatroon dat er in zijn geheel op staat. Knip dit zo precies mogelijk uit.

Stap 2
Een papieren servet bestaat uit drie lagen. Trek deze lagen heel voorzichtig van elkaar los. De laag waar de afbeelding op is gedrukt, gaan wij gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

Stap 3
Smeer met een kwastje een beetje mod podge op de delen van het bord waar de bloem gaat komen. Bevat de bloem veel stukjes en smalle uitstekende vormen, dan is het moeilijk inschatten waar de mod podge moet komen. Leg de bloem dan op het bord en smeer steeds de bloem uit. Druk de bloem goed aan.

Stap 4
Als de mod podge droog is, kun je op de bloem opnieuw een dunne laag mod podge aanbrengen. Gebruik niet te veel, anders wordt het te nat en kan het servet gaan scheuren. Tip vooral de randen goed aan, zodat de overgang van het servetje naar het bord niet meer te zien is. Mocht de mod podge op het bord komen, dan is dat geen probleem; als het opdroogt wordt het transparant.

Stap 5
Is alles goed droog? Dan kun je het bord ophangen of neerzetten. Het bord is niet geschikt voor gebruik, alleen voor de sier!

Lees verder onder de advertentie

Bron: 101 Woonideeën maart 2013