Do it yourself: een kapstok maken

Basic Beton in kleur Zinc, per emmer van 7 kg voor 7 à 8 m² € 274,- M.m.v. de weldaad (bank, wandkastje met spiegel, fles), six and sons (spiegel met houten lijst, schoenen), brechtje olsthoorn (kleine spiegel), combitex (kapstok), burbri antiek (witte koffer, leren bal, oude deur), restored (rugzak, bruin leren tasje), maisonnl (rieten tas met leren accenten, zonnebrilhouder) l’etoile (witte box met zwarte stipjes). opde wand vtwonen muurverf in kleur lead. Beeld JA | vtwonen 10-2017 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld JA | vtwonen 10-2017 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans

Een onmisbaar item voor in huis is de kapstok. Je gooit je jas misschien wel eens over een stoel, maar een kapstok is veel praktischer en staat een stuk netter. Er worden allerlei soorten kapstokken verkocht, maar je kunt er natuurlijk ook een zelf maken. Ga aan slag met deze DIY.

Lees verder onder de advertentie

Plank aan de wand

Zelfgemaakte spullen zijn vaak het allerleukst. Je weet namelijk dat niemand anders zoiets heeft. Dat geldt ook voor een kapstok. Het klinkt misschien als een onbelangrijk iets, maar het is toch vaak het eerste interieuritem dat jij en je visite zien bij binnenkomst. Maak daarom zelf een origineel en simpel exemplaar van bijvoorbeeld een houten lat en porseleinen meubelbeslag. Of maak hem iets ingewikkelder van steigerbuizen of elastiek en knopen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om een kapstok te maken, we laten zien hoe je eenvoudig een kapstok aan de wand maakt.

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  1. Heb je nog een houten plank die je niet gebruikt? Schuur deze dan eerst goed op. Als je geen oude plank hebt, dan hoef je alleen een nieuwe te kopen. Is dat het geval, meet dan van tevoren op hoe lang de plank moet zijn zodat ‘ie in de hal of bijkeuken past.
  2. Wil je de plank nog een kleur geven? Verf dan eerst de plank en laat hem goed drogen.
  3. Maak de kapstok haken vast aan de houten plank. Deze kun je bevestigen met schroeven die je bij de haken krijgt.
  4. Daarna maak je gaten in de houten plank zodat je de kapstok aan de muur kunt bevestigen. Maak twee gaten op bijvoorbeeld 2/5 en 4/5 van de plank. Zorg dat deze gelijk zijn door ze eerst op de plank te tekenen en daarna pas te boren.
  5. Maak de kapstok nu vast aan de muur met schroeven en een plug. Boor door de plank heen de muur in. Of gebruik een rekoog voor meer stevigheid. Er moet flink wat gewicht aan kunnen hangen, dus doe dit met precisie. Liever extra stevig vastgemaakt dan een schroef te weinig. Et voilà, een prachtige kapstok.
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld Luisa Brimble | Unplash
Beeld Luisa Brimble | Unplash

Ideeën voor kapstokken op Pinterest

Dat we dol zijn op Pinterest is geen geheim. En ook nu wordt duidelijk waarom dat zo is: het staat boordevol inspirerende afbeeldingen. Een overzicht van al dat moois vind je hier. Misschien zitten er kapstokken tussen die je too much vindt of die niet passen bij jouw woonstijl. Laat deze lekker links hangen en beschouw ze als inspiratie.

LEES OOK
Shopgids: kapstokken

Lees verder onder de advertentie

Kapstokken uit de vtwonenshop

Iets makkelijker dan een DIY en misschien net zo leuk zijn de kapstokken uit de vtwonen shop. Staande kapstokken, deurkapstokken, kapstokken voor aan de muur of slechts enkele haken. We verkopen in onze shop kapstokken in allerlei soorten en maten. Keuze genoeg: er zit er altijd wel een tussen die past bij jou en je woonstijl.

Shop kant-en-klare kunstwerken

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare kunstwerken.

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1: vtwonen 10-2017 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans | beeld 2: Luisa Brimble | Unplash