WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Do it yourself: een stijlvolle open vakkenkast aan de muur

Een open vakkenkast is een pronkstuk in het interieur. Bovendien is het een plek voor spullen met een bijzonder verhaal of voor je favoriete items. Wil je zelf een vakkenkast maken net als stylist Eva in Mijdrecht? Volg het DIY-stappenplan voor de open vakkenkast.

groene muur

Dit heb je nodig voor de DIY vakkenkast:

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

LEES OOK
Nog zo’n mooie vakkenkast zie je in deze nieuwbouw schuurwoning

Zo maak je de open kast:

STAP 1
Schets de vakverdeling op papier.

STAP 2
Bepaal de maat van de DIY vakkenkast.

STAP 3
Laat alles op maat zagen of doe het zelf. De afmetingen van de planken zijn afhankelijk van hoe groot je de vakken wilt hebben. Begin met het zagen van de lange verticale planken, zaag daarna de kleinere horizontale planken.

STAP 4
Deel de kast op in twee modules, maar laat in het midden een deel open.

STAP 5
Bevestig de modules aan de muur. Eva heeft dit gedaan met lijmkit, maar je kunt de modules ook met schroeven tegen de muur bevestigen.

De stappen gaan verder onder de afbeelding.

groene muur

Zo maak je de open kast

STAP 6
Maak gleuven in het middelste open vak.

STAP 7
Plaats in die gleuven lamello verbindingsstukken. Dit zijn houten ovaaltjes met textuur waardoor ze planken onzichtbaar kunnen verbinden.

STAP 8
Schuif de laatste balken (met lijm) in het middelste vak over de lamello’s heen. Zo klem je die twee modules die je al had geplaatst met extra stevigheid naar de zijkant toe en dan zit het goed vast.

STAP 9
Tot slot kun je de vakkenkast in de grondverf zetten en lakken in een kleur. Eva heeft de kleur Camouflage Green van Flexa gebruikt.

Showtime!

Trots op het resultaat? Maak er een foto van en deel hem op Instagram met #vtwonendiy. Meer klussen voor een creatieve dag? Bekijk alle DIY’s.

Shop kant-en-klare open vakkenkasten

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare open vakkenkasten.

nog meer: DIY