WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: opbergdoosjes met leren deksels

Die losse items in de badkamer – denk: ringen, oorbellen, haaraccessoires en wattenstaafjes – blijken ineens superstylish voor de dag te kunnen komen: in glazen potten met leren deksels. Lees hier hoe je de DIY opbergdoosjes zelf maakt.

opbergdoosjes | DIY | vtwonen | leer en glas
Glaasjes vanaf € 1,75(www.dille-kamille.be). Dienblad wit € 29,50(www.xlboom.com). Print Antwerpen in zwarte houten kader € 79,90 (www.wijck.com).

Dit heb je nodig

Bestel alles wat je nodig hebt om de opbergdoosjes met leren deksels zelf te maken online.

  • Rechte glaasjes in verschillende maten
  • Leer
  • Potlood
  • Snijmes

Glas vs leer

Verzamel glaasjes met verschillende hoogtes en diameters voor een gevarieerd eindresultaat. Deze mooie exemplaren heb ik gevonden bij Dille en Kamille. Ik was meteen verkocht, en speelde al een tijdje met het idee om hier een leuke DIY mee te maken. Het combineren van het strakke, cleane glas als opbergdoosje met natuurlijk ruw leer voor de deksels geeft een verrassend leuk resultaat. 

opbergdoosjes | DIY | vtwonen | leer en glas
opbergdoosjes | DIY | vtwonen leer en glas

Aan de slag

Teken de omtrek van de verschillende glaasjes af op een leren vel. Gebruik hiervoor een stevig stuk leder van een paar millimeter dik. Snijd de cirkels uit met behulp van een breekmes. Dit vergt wat geduld en de nodige precisie. Voor het maken van drie opbergdoosjes ben je ongeveer een uurtje bezig. Eventueel kun je de dekseltjes achteraf met een schuurpapier met fijne korrel nog wat bijwerken. Voor de handvatten snijd je rechte, smalle stroken uit het leer, die je tot lusjes samenvouwt. Teken vervolgens een kleine rechthoek af in het midden van elke deksel, en snijd deze voorzichtig uit. Stop de lusjes door de rechthoekige perforatie in het midden van elke deksel, zodat deze geklemd zitten. Gebruik extra lijm als dat nodig is. Dankzij de ruwe onderkant van het leer, dat een antislip-effect heeft, blijven de dekseltjes prima liggen op de glaasjes. Optioneel zou je nog een extra, kleinere cirkel aan de onderzijde van elke deksel kunnen bevestigen zodat deze niet van je DIY opbergdoosjes kunnen wegschuiven.

Styling

Om je beautycorner nog aantrekkelijker te maken, gebruik je een mooi dienblad, waarop je de opbergdoosjes en je producten kunt zetten. Hierdoor voorkom je rondslingerende spullen, dat een rommelig effect geeft. Een klein vaasje met groen of bloemen maken de plek extra uitnodigend. 

Helemaal in de DIY stemming? Bekijk onze DIY’s hier.

The Fresh Light

Dorothee Dubois is het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Met haar minimalistische en heldere kijk, creëert ze beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Haar passie voor mooie dingen, gaande van interieur en object tot lifestyle deelt ze hier op vtwonen.

nog meer: DIY