Ingrediënten
-
1 scharrelkip
-
1 flesje bier
-
barbecuekruiden, naar keuze
-
barbecuesaus
-
1 krop ijsbergsla
-
4 wrappers of pitabroodjes
Bereiding Pulled Chicken
-
Haal het ronde rooster uit het Culinary Modular System en haal het warmhoudrek eruit.
-
Zet nu de barbecue aan en sluit de deksel. Laat de barbecue voorverwarmen tot 180°C.
-
Wrijf de kip in met de barbecuekruiden.
-
Vul de houder van de standaard met het bier.
-
Zet de kip op de standaard en plaats dit in de opening van het Culinary Modular System.
-
Braad de kip gedurende 45 tot 55 minuten. De kerntemperatuur van de kip moet 70°C zijn.
-
Haal de kip van de standaard. Verwijder de huid en ga het kippenvlees mooi plukken.
-
Leg dit kippenvlees in een schaal en meng dit met de barbecuesaus.
-
Gril de huid indirect lekker krokant op de barbecue.
-
Snijd deze vervolgens in kleine stukjes en voeg dit dan toe bij het kippenvlees. Meng alles even goed door elkaar.
-
Verwarm op indirecte wijze, dus op een minder warm gedeelte van de barbecue, de wrappers of de pitabroodjes.
-
Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Vervolgens leg je op een wrapper (of het pitabroodje) een beetje sla, pulled chicken en een beetje barbecuesaus.
De Campingaz buitenkeuken is nu extra voordelig! Van 579 euro voor 449 euro. Alles voor een mooie zomer.
Bron: in samenwerking met Campingaz | Fotografie Margriet Hoekstra