Ingrediënten
-
1 kg mosselen
-
2 teentjes knoflook, fijn geperst
-
1 fles witte droge wijn
-
1 zakje mosselgroente
-
olijfolie
Bereiding
-
Zet de branders onder de wok aan en laat de wok goed heet worden. De klep van de barbecue niet dicht doen.
-
Was de mosselen grondig. Als ze dicht blijven zijn ze goed, blijven ze open dan gooi je ze weg.
-
Doe een royale scheut olijfolie in de wok.
-
Voeg de knoflook toe en vervolgens de gesneden groente. Roerbak dit gedurende 3 minuten.
-
Dan mogen er de gewassen mosselen bij. Roerbak dit 2 minuten.
-
Blus af met de witte wijn.
-
Blijf lekker wokken totdat alle mosselen open zijn. Serveer direct.
De Campingaz buitenkeuken is nu extra voordelig! Van 579 euro voor 449 euro. Alles voor een mooie zomer.
Bron: in samenwerking met Campingaz | Fotografie Margriet Hoekstra