Barbecue gerecht: gewokte mosselen in witte wijn
Trek in gewokte mosselen van de barbecue? Met onderstaand recept barbecue je de sterren van de hemel. En dat gewoon in jouw eigen tuin. (promotie)
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 2 teentjes knoflook, fijn geperst
- 1 fles witte droge wijn
- 1 zakje mosselgroente
- olijfolie
- Culinary Modular Wok van Campingaz
Bereiding
- Zet de branders onder de wok aan en laat de wok goed heet worden. De klep van de barbecue niet dicht doen.
- Was de mosselen grondig. Als ze dicht blijven zijn ze goed, blijven ze open dan gooi je ze weg.
- Doe een royale scheut olijfolie in de wok.
- Voeg de knoflook toe en vervolgens de gesneden groente. Roerbak dit gedurende 3 minuten.
- Dan mogen er de gewassen mosselen bij. Roerbak dit 2 minuten.
- Blus af met de witte wijn.
- Blijf lekker wokken totdat alle mosselen open zijn. Serveer direct.
De Campingaz buitenkeuken is nu extra voordelig! Van 579 euro voor 449 euro. Alles voor een mooie zomer.
Bron: in samenwerking met Campingaz | Fotografie Margriet Hoekstra