WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vakantie vieren met Bromelia

In de zomer kunnen Bromelia’s ook buiten schitteren. De tropisch gekleurde bloemen geven je tuintafel of balkon meteen een enorme Ipanema-feel. (promotie)

Instant zomergevoel

Met kleurige bakken vol Bromelia’s in verschillende kleuren en maten is het onmiddellijk zomer op je balkon of terras. Houd wel rekening met de standplaats: Bromelia’s houden namelijk wel van licht, maar niet van volle zon. Zet ze bijvoorbeeld onder een dichtbegroeide pergola of in de buurt van een hoge boom. Kunnen ze mooi van de schaduw profiteren. Een ongebruikte schommel is natuurlijk een geweldig ophangsysteem!

Bromelia

Bromelia buitenfeestje

Nodig je vrienden uit voor een barbecue of geef je een buitenfeestje? Hang de Bromelia’s op aan gekleurde linten in de takken van een boom. Nog exotischer wordt de look wanneer je de potten omwikkelt met gekleurde doeken. Bromelia-soorten die zich het meest thuis voelen op je buitenfeestje zijn Aechmea, Billbergia, Ananas, Neoreglia en Tillandsia. Deze unieke, gekleurde versiering vind je bij Mijn Bloemist.

bromelia

Voor luie tuiniers

Bromelia’s zijn ideale terrasplanten, je hoeft er nauwelijks iets aan te doen. Giet alleen wat water in de plantkokers en je hebt er maanden plezier van. En trouwens: dat is vaak niet eens nodig, want regenbuitjes zijn er genoeg in Nederland! Vergeet niet dat het water wel weg moeten kunnen lopen. Bromelia’s houden niet van natte voeten. Gebruik daarom geen dichte ompot. Wil je de Bromelia op een warme dag extra verwennen, dan kun je haar besproeien met een plantenspuit met water.

terrasplanten

Geen plantenoppas meer nodig!

Als je op vakantie gaat, zou je wensen dat je alleen Bromelia’s in je huis en tuin had staan; ze houden het makkelijk drie weken uit zonder verzorging! Ben je toch bang dat de Bromelia wat tekort komt? Zet de buitenpot in een schaal water zodat het water rustig rond de plant kan verdampen. Net als in de natuur haalt de Bromelia met zijn bladeren ook vocht en voeding uit de lucht.

Bromelia vakantie
Bron: in samenwerking met Bromelia

nog meer: Bromelia