WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stoere planten voor mannen

Sterk, stoer, maar zeker ook verzorgd. Een echte wereldreiziger van oorsprong, energiek, eigenzinnig én aantrekkelijk. Floortje Dessing? Toch niet, want deze beschrijving slaat op de Bromelia. Van deze ruige planten met een subtiel vrouwelijke touch worden vaders wél blij! (promotie)

Bromelia is een blijvertje

De bloemen van de Bromelia hebben kleuren waar je vrolijk van wordt: rood, geel, oranje, paars tot tweekleurig. Een ijzersterk effect krijg je door meerdere planten in dezelfde kleurtoon in een grote bloempot te planten. Dat kost je één keer wat werk, maar daarna heb je er voorlopig geen omkijken meer naar. De Bromelia is namelijk geen date die je na de eerste keer laat zitten. Ze bloeit wel drie tot zes maanden lang door!

bromelia

Geen omkijken naar

De grote, felgekleurde bloem van de Bromelia groeit als een vlam vanuit het hart omhoog. Dat uiterlijk doet vermoeden dat ze flink wat aandacht opeist, maar niets is minder waar. Eigenlijk hoef je nauwelijks iets te doen aan de Bromelia. Geef haar een lichte plaats (maar niet in direct zonlicht) en giet regelmatig een scheutje water in de kelk. Van verwennerijen zoals plantenvoeding moet de Bromelia weinig hebben. Ook van natte voeten wordt de plant niet blij. Laat daarom geen water in de pot staan. Op een warme dag vindt de Bromelia het wél fijn om beneveld te worden met water uit de plantenspuit. Maar ja, wie niet?

bromelia

Bromelia’s roots

Al die eigenschappen van de Bromelia zijn terug te vertalen naar haar roots. Haar stamvader wist zich staande te houden in het ruige Andesgebergte, maar ook in de oerwouden van Uruguay. En als echte wereldreiziger reikt de horizon van de Bromelia nog verder: overal in Midden- en Zuid-Amerika zijn Bromelia’s te vinden. Stuk voor stuk mooie planten, die zich moeiteloos hebben aangepast aan de lokale omstandigheden. Peanuts dus om dan te overleven in onze woonkamers!

Bron: in samenwerking met Bromelia

nog meer: Bromelia