kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Overal een plant

Al een poosje is de kamerplant niet meer weg te denken uit de woonkamer. Maar waarom zou je je beperken tot één ruimte? De keuken, slaapkamer en zelfs de badkamer zijn uitgelezen plekken voor een Bromelia. (promotie)

kamerplant bromelia

Bromelia voor elke ruimte

Niet elke kamerplant houdt ervan om zomaar in een vochtige of juist droge ruimte te staan. Kies je voor planten uit de sprankelende Bromelia-familie, dan kun je letterlijk alle kanten op. Zo staan Bromelia’s met dikke bladeren bijvoorbeeld graag in een droge omgeving en hebben Bromelia’s met dunne bladeren liever een wat vochtigere standplaats. De versies met grijze beharing staan het liefste in de volle zon en droog. Ga naar Intratuin voor jouw favoriete Bromelia, momenteel is er volop keuze!

Badkamermaatjes

Wist je dat je met de juiste Bromelia’s zelfs de badkamer een make-over kunt geven? De Bromelia Tillandsia is een typisch badkamermaatje dat heel goed tegen vochtige ruimtes kan. Plaats ze in mooie zakjes en hang ze op aan haakjes aan de muur. Liever geen gaten in de muur? Minstens zo bijzonder is de Bromelia Tillandsia usneoides – ook wel Spaans mos genoemd. Deze grijze slingeraar heeft geen kluit en hang je simpelweg op waar je wilt. Deze Bromelia houdt van het vochtige klimaat dat ontstaat na het douchen. Enige voorwaarde is dat het licht genoeg is en je badkamer over een raam beschikt. Af en toe benevelen met een plantspuit en meer hoef je niet te doen!

bromelia

Slaap lekker

Zowel de Bromelia Aechmea – ook wel bekend als kokerbromelia – als de Bromelia Vriesea en de Bromelia Ananas geven in tegenstelling tot de meeste planten niet overdag, maar ‘s nachts zuurstof af. Dat maakt deze woonplant de ideale kandidaat voor de slaapkamer… zeker als er snurkers in liggen!

bromelia

Bron: in samenwerking met Bromelia

nog meer: Bromelia