WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleurenfeest in huis

De tijden van het lange buiten zitten, zijn weer achter de rug. Maar reden om te treuren? Echt niet. Trek met Bromelia de exotische sfeer door in je woonkamer en geniet nog wekenlang van een zomergevoel. (promotie)

Braziliaans feestje

Een lege kamer in huis leent zich bij uitstek als relaxkamer. Neem de hangmat mee naar binnen en stijl de kamer af met exotische kamerplanten. De Bromelia-familie is er geknipt voor; in het wild groeien ze in heel Zuid-Amerika, maar de meest verschillende soorten komen voor in Brazilië. De plant staat er bekend als ‘levend feestje’ en dat zie je meteen. Salsa & samba, anyone?

zomergevoel

Rustig met pastel

Houd je meer van rust, dan kan dat ook met de Bromelia. De Zuid-Amerikaanse familie telt namelijk meer dan drieduizend soorten in de natuur waartoe nogal wat verschillende types behoren; van vurige verleiders tot stille ‘pet plants’, relaxte hangers en tropische schonen. Een aantal soorten bij elkaar in één kleur brengt rust. Combineer ze met natuurlijke materialen en pasteltinten, zo houd je het stijlvol verantwoord.

Bromelia met pastel

Natural beauty

De nieuwe, exotische look in je woonkamer vraagt amper om aandacht en verzorging. Want hoewel z’n uiterlijk dat misschien wel doet vermoeden, is de Bromelia geen kasplantje. Het is een sterke plant die op een lichte plek (niet in de volle zon) maandenlang doorbloeit. Giet regelmatig wat water in de kelk van de plant en schenk een drankje in voor jezelf, want meer hoef je niet te doen.

Bromelia

Flexibel typetje

Een woonkamer vol Bromelia’s kost je nauwelijks energie, maar geeft juist een bulk energie. Die makkelijke mentaliteit dankt de plant aan de omstandigheden waarmee zijn stamvader moest dealen; die wist zich prima staande te houden in het ruige Andesgebergte, maar ook in de oerwouden van Uruguay. Zelfs in Midden- en Zuid-Amerika zijn Bromelia’s te vinden. Een evolutionair wondertje dus, dat zich soepel heeft aangepast aan verschillende klimaten.

BromeliaBron: in samenwerking met Bromelia

nog meer: Bromelia