De leukste groenaccessoires

Op zoek naar mooie woonaccessoires? Vergeet de kamerplant niet! Voor energieke home deco is de Bromelia geknipt. Deze familie is geweldig kleurrijk, eigenzinnig én makkelijk in onderhoud. (promotie)

bromelia

Energieke familie

Het is vrijwel onmogelijk om humeurig te blijven bij de energieke Bromelia. Er is volop keuze aan soorten; van knallende tot meer ingetogen kleuren. Wat ze allemaal gemeen hebben, zijn hun sprekende vormen. Zet ze met een aantal bij elkaar, dat maakt het thuis wel zo vrolijk. Van al die Bromelia’s word je lekker actief. En wat ook mooi meegenomen is: de Bromelia heeft een luchtzuiverende werking en is makkelijk in omgang. Wat wil een mens nog meer?

Bladerspel

Van de sprekende Bromelia-bloemen heb je gemiddeld drie tot zes maanden plezier. Maar ook zonder bloemen misstaan ze niet; zo zijn blad Vriesea’s voorzien van prachtige bladtekeningen. Houd je van natuurlijk, combineer die spectaculaire bladtekeningen dan met crèmekleurige bloemen. Door ze in potten van natuurlijke materialen te zetten, houd je het rustig en neutraal.

bromelia

Laat maar bungelen

Omdat Bromelia’s zulke sprekende, sterke planten zijn, worden ze steeds vaker ingezet voor home deco statements. Juist doordat ze zo weinig aandacht vragen, kun je ze ook prima laten bungelen aan een mooie tak bijvoorbeeld. Geef de bromelia een plaats in het licht (niet in de volle zon!) en giet geregeld wat water in de kelk van de plant. En verder: door af en toe even langs te wandelen met de plantenspuit, brengen ze maandenlang leven, zuurstof en schoonheid in huis! Extra plantenvoeding toevoegen aan het water is niet eens nodig.

kamerplant wit

Bron: in samenwerking met Bromelia

Advertisement

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 28 november 2015 om 23:25

nou daar wordt je blij van. een stel bij elkaar in een grote pot en je hebter maanden plezier van.

>

Anoniem op 27 november 2015 om 11:08

Ik vind witte hangende potjes met bromelia heel leuk en passend voor in mijn badkamer. waar zijn ze te koop?

>

Anoniem op 30 november 2015 om 08:10

Hoi Sveta, als je goed kijkt, zie je dat dit een klein DIY projectje is. Om de takken is touw gewikkeld met de Bromelia daarin. Ziet ernaar uit dat er ook nog iets van stof is gebruikt. Hoe het precies is gemaakt, dat durven we niet te zeggen.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties