WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x Kerst met een twist

Zilveren ballen, rode linten en de eeuwige dennenboom. Toe aan net even iets anders dit jaar? Laat je inspireren door deze ideeën voor Kerst, met spannende Bromelia’s in de hoofdrol. (promotie)

Explosieve Kerst

Wat vlamt er nu beter dan traditioneel rood en groen tegen een sneeuwwitte basis? Plant gerust zeven van deze spetterende Bromelia’s in één bloembak, de rode bloemen in het hart vormen samen een spel. Zoek bij het tuincentrum exemplaren uit van gelijke hoogte en plant ze schuin in, zo vormen ze samen een mooie bol.

bromelia

Bonte Kerst

Een typische Amerikaanse Kerst: de bomen knotsvol met bontgekleurde lampjes, ballen en hangertjes. Een kleurrijke kerst; lekker kitsch maar o zo gezellig! Een bonte hoek maak je zo; hang de boom vol met felgekleurde ballen en versiersels en maak het rondom gezellig met gele en oranje Bromelia’s in gekleurde potten. Je kunt zelfs een paar Bromelia’s in de boom schuiven, zo dienen de bloemen als kerstversiering. Let op: plaats geen potjes in de boom. Knip de bloem uit de plant en doe ze in plastic reageerbuisje speciaal voor bloemen. Zo kun je er zeker 4 weken van genieten. Nog niet bont genoeg? Versier de vrolijke planten dan in een glitterkleur.

kleurrijke kerst

Stralende sterren

Eenvoudig maar schitterend als tafelversiering, drie gele Bromelia’s in zilveren potten. Met wat glitterspray op de bloemen laat je ze stralen als sterren. Ook na Kerst zijn Bromelia’s nog leuk in een ander potje. Van de bloemen heb je zo’n drie tot zes maanden plezier. Dat betekent een spetterend oud & nieuw én volop energie in de donkere maanden.

Bromelia kerst

Crea Bea- boom

Wil je de kerstboom dit jaar eens achterwege laten? Plak de vorm van de kerstboom tegen de muur af met masking tape, schroef plankjes op de hoeken en zet hier een paar eyecatchers van Bromelia’s op. Liever geen gaten in je muur? Een multiplexplaat biedt uitkomst en zet je zo weer op zolder na de Kerst.

DIY kerstboom

Bron: in samenwerking met Bromelia en mooiwatplantendoen.nl

Advertisement

nog meer: Bromelia