Zweedse designlamp in de slaapkamer van Lampverket

beeld vtwonen Beeld

Wij konden niet anders dan hoteldebotel verliefd worden op de handgemaakte designlampen van de Zweedse Madeleine. Zij maakt haar foto’s zowel binnen als buiten en haar prachtige lampen spelen steeds de hoofdrol in de bijna sprookjesachtige taferelen. Het frisse Zweedse groen, de knusse eetkamer gevuld met vintage meubelen en de slaapkamer in poedertinten: er is geen plek waar de enorme (de kleinste hanglamp heeft een doorsnede van 50 centimeter) lichtobjecten niet tot hun recht komen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Veel variaties

Uiteraard gingen wij overstag en kozen allebei een fraai exemplaar uit, zo hebberig werden we van al die fijne plaatjes. Dat kiezen is nog niet zo eenvoudig – als je al een kijkje had genomen weet je dat we gelijk hebben – aangezien ze haar lampen in verschillende vormen en materialen aanbiedt. En als je dan eindelijk de juiste gekozen hebt kan je ook nog zelf de kleur van je snoer (deze bestel je los) bepalen. Wij gingen allebei voor een witte hanglamp. Maar zeg nou zelf, zo’n bol van poederroze kant is toch ook helemaal te gek? Hoewel de website volledig in het Zweeds is, stuurt Madeleine al haar lampen met liefde naar Nederland.

In de roze slaapkamer

Dolgelukkig waren wij toen onze lampen – keurig verpakt – arriveerden en we konden niet wachten om ze aan jou te showen. We laten er overigens maar eentje zien, de andere lamp wordt op een ander (bijzonder) moment onthuld. Geloof ons, deze hanglamp – model Retro – van maar liefst 60 cm doorsnede geeft de slaapkamer in een handomdraai heel veel sfeer. Zowel uit als aan is het een enorme aanwinst voor eigenlijk elke ruimte in huis. Wij zouden er ook wel raad mee weten in de kinderkamers, op de overloop of boven de keukentafel. Misschien heb je zelf ook al een mooi plekje bedacht…

Lees verder onder de advertentie

PRCHTG

beeld vtwonen Beeld

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Lees verder onder de advertentie