vtwonen

Word een Instagram hit in tien stappen

Staat je telefoon vol prachtige foto’s? Dan is Instagram echt iets voor jou. Hier kun je je mooiste foto’s verzamelen en zo je eigen online fotodagboek samenstellen. Hoe dat moet? Nou, zo! 

Word een instagram hit in tien stappen

1. Installeer de app en maak een account aan

Je kunt Instagram wel bekijken op je laptop, maar foto’s plaatsen doe je vanaf je smartphone. Installeer 
de Instagram app en selecteer onderin de optie ‘Registreren’. Bedenk een unieke gebruikersnaam die makkelijk te onthouden is, dus het liefst zonder underscores. Je krijgt automatisch suggesties om mensen te volgen. En andersom: Instagrammers die met jou bevriend zijn op Facebook krijgen een melding dat je nu ook op Instagram zit. Zo, je eerste volgers zijn binnen.

2. Kies een 
profielfoto

Instagram is een persoonlijk 
medium. Zelfs als je vanuit je merk of blog een account 
hebt, zijn mensen benieuwd naar de persoon achter de foto’s. Kies daarom een foto van jezelf als profielfoto en geen logo.

3. Schrijf 
een bio

Dit is de plaats om jezelf voor te stellen in maximaal
 160 tekens. Bedenk waarvoor je jouw profiel wil inzetten. Privé of zakelijk? Benoem in je bio wat 
mensen kunnen verwachten op jouw account: een 
dagelijkse kattenfoto of een kijkje achter de schermen van jouw leven als blogger. Heb je een website of blog? Vul deze dan in bij de URL, waardoor je mensen direct kunt doorverwijzen naar jouw andere online activiteiten. Dit is de enige plek die klikbaar is binnen Instagram.

4. Kies je niche

Als je wilt groeien op 
Instagram, moet je je 
onderscheiden. Kies een onderwerp en stijl die bij jou past. Een passie voor interieur is niet genoeg om je te onderscheiden. Zo blogt @zilverblauw foto’s van haar witte interieur 
met pastel- en roze kleuraccenten. En zie je bij @bintihome veel warme specerijtinten en haar unieke mix van haar Nederlandse en Egyptische roots.

5. Fotografie tips & tricks

Maak heldere, scherpe foto’s. Dat gaat het best bij daglicht. Wees niet bang om detailfoto’s te maken of om juist meer afstand te nemen van je onderwerp. Maak meerdere foto’s van je onderwerp: je kunt van een restaurant een overzichtsfoto maken, maar ook een foto van je eten of de bijzondere menukaart.

TIP! Wil je meer leren over fotografie? Dan is Shoot!, geschreven door blogger en fotograaf Anki Wijnen van Zilverblauw, een aanrader.

6. Filters 
en apps

Instagram is bekend geworden om de filters die je kunt gebruiken. Kies een vaste filter die bij je stijl past, dan passen je foto’s automatisch beter bij elkaar. Grote bloggers en Instagrammers gebruiken meestal geen standaard filters. Zij kiezen voor een app zoals VSCO. Hierin 
kun je de helderheid en 
het contrast van je foto aanpassen, zoals met 
een professioneel fotobewerkingsprogramma. Daar knapt je foto van op.

7. Let me take 
a selfie

Veel interieurbloggers staan niet graag zelf in de spotlight, maar jouw volgers vinden het wel leuk om te zien wie al die mooie foto’s maakt. Vergeet dus niet om af en toe aan de andere kant van de camera te gaan staan.

8. Taggen

Heb je foto’s gemaakt van je aanwinst van je favoriete merk? Of ben je bij een mooie winkel geweest? Check even of ze een Instagram-account hebben.
Tag ze in je comment onder de foto, dan krijgen ze een melding. Dat doe je door een apenstaartje + de gebruikersnaam te typen, bijvoorbeeld @vtwonen. Veel merken delen de foto’s van hun fans. Leuk, zo kun je ineens een groot publiek bereiken.

9. Hashtags

Door de juiste hashtags aan je comment toe te voegen, kun je nog meer mensen bereiken. Een richtlijn is 5 tot 10 hashtags per foto. Probeer ze zo specifiek mogelijk te maken. Hashtags zoals #love en #interior worden zoveel gebruikt, dat jouw foto snel uit de tijdlijn verdwijnt. Kies bijvoorbeeld #interiordesign of benoem de ruimte die je hebt gefotografeerd: #livingroom.

TIP! Leuke hashtags: 
#urbanjunglebloggers. Een initiatief van bloggers @joelixjoelix en @igorjosef om meer groen in onze huizen en op Instagram 
te brengen. Gebruik #vtwonenbijmijthuis om te laten zien hoe ‘vtwonen’ jouw huis is.
 Je kunt ook zelf een hashtag in het leven roepen. 
Zo heeft @lauraenjames 
#vandaagdoen bedacht. Iedere dag een duurzame tip die je kunt uitvoeren.

10. Get social

Je eigen Instagram-account vullen is belangrijk en leuk. Maar vergeet vooral niet andere Instagrammers te volgen, foto’s te liken en reacties achter te laten. Via hashtags ontdek je eenvoudig mensen met dezelfde interesses. En door online met hen te kletsen, wordt Instagram nóg leuker.

Bron: vtwonen blogazine 2016 | fotografie @zilverblauw, @decor8, @bintihome | Tekst Laura de Jong @lauraenjames

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Claudia-Ookinhetpaars op 11 september 2016 om 22:09

Instagram is echt een verslaving. Ik weet niet wat erger is, IG of Pinterest:-)

Shop suggesties

Inspiratie suggesties