WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verras met origineel servies voor een paasbrunch

Bijna Pasen! Na het rapen van paaseitjes aanschuiven aan een prachtig gedekte tafel voor een heerlijke paasbrunch, kijken jullie er ook al naar uit? Maak dit jaar je tafel extra aantrekkelijk door te kiezen voor een origineel servies. Met deze unieke houten borden zal je ongetwijfeld je gasten verrassen.

Houten tableware

Houten objecten, zoals deze borden, maar ook schalen en snijplanken, zorgen voor een warme en gezellige sfeer aan tafel. Prachtig te combineren met aardewerk en linnen. Aangezien het natuurlijke producten zijn, is elk stuk uniek, met een andere vorm, tekening, dikte en kleur. Dit maakt het erg decoratief om ze te stapelen, waardoor ze ook na gebruik erg mooi staan in je keuken.

Mangohout: niets dan voordelen

Mangohout leent zich erg goed voor het fabriceren van keukenobjecten, aangezien het een voedselveilige houtsoort is. Het is licht van kleur, en met subtiele kleurschakeringen. Wanneer mangobomen ouder worden en geen vruchten meer dragen, wordt het hout verwerkt. Aangezien de bomen zeer snel groeien, is mangohout ook duurzaam. Het onderhoud is erg eenvoudig. Er wordt aanbevolen het hout te voeden met olijfolie, maar dan zal het iets donkerder worden. Persoonlijk hou ik ervan wanneer het hout blank blijft, en een patine krijgt door het gebruik. Dit maakt deze bordjes nog mooier.

Shopping info

Neem zeker eens een kijkje in de vtwonen webshop voor nog meer leuke houten objecten. Zoals dit bord of deze kom van hkliving, of dit houten vtwonen bord.

Deze bordjes vond ik bij Cazelle.

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers