WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Style je werkplek met het vtwonen posterboek

Het nieuwe vtwonen posterboek is uit, en het is geweldig! 48 leuke ontwerpen afgedrukt op luxueus mat papier zijn gebundeld in deze nieuwe editie. Het is een verzameling geworden van originele quotes, decoratieve illustraties, grafische pareltjes en inspirerende beelden. Alle posters zijn uniek qua stijl, kleur en sfeer, maar toch vormt het hele boek eveneens een harmonieus geheel. Je kan naar hartenlust combineren, experimenten en variëren, en je zal versteld staan van het resultaat.

Stoere letters en fragiele planten

Wanneer ik voor het eerst door het posterboek bladerde, werd ik meteen aangetrokken tot de botanische illustraties: fijne en minimalistische tekeningen van varens, paardenbloemen, … . Deze maakte ik het eerst los, om dan nadien te kijken welke andere posters ik hierbij kon combineren. De posters zijn trouwens makkelijk los te maken uit het magazine via een handige scheurstrook. Ik koos nog enkele andere leuke posters uit met zachte en warme kleuren (wit, beige, grijs en oudroze). De stoerdere letterposters vormen een mooi contrast met de fragiele plantenillustraties. En een happy quote zoals ‘Hi’ of ‘Smile, that’s all’ is altijd een goed idee.

Moodboard

Ik maakte een leuke compositie met de posters, en bevestigde ze met washi tape boven m’n werkplek. Een aantal van mijn favorieten kregen nog geen plekje aan de muur, maar hou ik in de buurt om af en toe mijn moodboard te kunnen wijzigen, afhankelijk van m’n lopende projecten en uiteraard mijn mood. ‘I’m not messy I’m creative’ is sowieso een troost op dagen waarbij mijn huis weer eens ondersteboven staat na een fotoshoot, en ‘I wish it was sunday everyday’ ja, dat zou gewoonweg heerlijk zijn toch?

Wat vinden jullie van mijn moodboard dat ik met de posters maakte? Ik ben alvast benieuwd hoe jullie geïnspireerd raken door het vtwonen posterboek, en hoe jullie je muren ermee opvrolijken! Vergeet het resultaat zeker niet te delen op instagram met #vtwonenposterboek! Veel plezier!

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en foto’s: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers