WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Robuust en organisch keramiek van July Adrichem

Na haar opleiding als interieurstyliste aan de Artemis Academie in Amsterdam ging ze meteen aan de slag bij Piet Boon. Daar werkte ze aan projecten in binnen- en buitenland. Haar gevoel voor materialen, kleuren en vormen werd al snel duidelijk. Vol passie creëert ze prachtige concepten, moodboards en kleurenpaletten. Dit deed ze eerst voor Boon en momenteel als freelancer voor verschillende merken. Ontwerp, styling en grafisch design gaan bij July hand in hand. Daarnaast werkt ze aan een eigen collectie handgemaakte objecten, waaronder deze prachtige keramieklijn.

Earth Collection

July had nooit eerder achter een draaischijf gezeten, maar het was een lang gekoesterde wens, en al snel kreeg ze het ambacht onder de knie. De ‘Earth Collection’ is ontworpen met een robuuste en organische uitstraling. De donkere en ruwe ongeglazuurde klei aan de onderzijde zorgt voor een aards karakter. Dit in tegenstelling met de witte transparante glazuurlaag die aan de bovenzijde is aangebracht, als een laagje dauw, en zorgt voor een fragiele afwerking. Voor de vormgeving liet July zich inspireren door Japans keramiek.

Neem zeker ook eens een kijkje op July’s Instagram feed, daar word je helemaal betoverd door haar wondere wereld van klei. Ik ben alvast helemaal fan!

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst, fotografie en styling: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers