WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Inspirerende designwereld van Corifeo

Je omringen met mooie dingen zodat zelfs een doordeweekse dag een dosis magie krijgt? Is dit het recept tegen winter blues en saaiheid in het leven? Ik geloof in ieder geval dat het werkt. Stijlvolle objecten maken gelukkig. Ik kon het onlangs nog ervaren toen ik mocht samenwerken met lifestyleshop Corifeo in Brasschaat. Tijdens het in beeld brengen van hun collectie, voor de gloednieuwe editie van hun ‘Blue’ Magazine, kreeg ik zoveel moois voor de lens! De ideale plek is dit om inspiratie op te doen en kennis te maken met internationale en Belgische topmerken. De winkel is zeer ruim, de ontvangst warm, de sfeervolle omgeving geeft je kans om rustig keuzes te maken en je eigenste woon- en leefconcept te creëren. Graag wil ik jullie hier mijn favorieten verklappen!

Sergio voor Serax

De nieuwe, stoere kookpotten en -pannen van Sergio Herman voor Serax verhogen zeker je geluksgevoel in de keuken. Ze zijn robuust, houden de warmte goed vast en het gietijzer is geschikt voor alle warmtebronnen. Bovendien kan je ook je gasten met deze potten verrassen, want ze stralen immers ook op tafel klasse en gezelligheid uit!

Poreus porselein

Omdat eten één van de meer aangename bezigheden in het leven is, kies ik steeds mijn aardewerk en porselein met de nodige zorg. Het voelt zo goed om je bereidingen op mooie borden te presenteren. En bovendien oogt niets meer uitnodigend dan een persoonlijk gedekte tafel wanneer de gasten binnenkomen. Zelf voel ik me steeds blij als ik m’n TAC-servies (Rosenthal), ontworpen door architect Walter Gropius, gebruik. De eenvoudige, sobere belijning blijft tijdloos. Nog steeds verkrijgbaar en altijd een ervaring om er uit te kunnen eten, ook omdat het porselein van zo’n hoge kwaliteit is dat het bijna lichtdoorlatend schittert.

Eenvoud siert

Op de cover van het magazine ‘Blue’ prijkt het bijzondere Tonale servies dat in 2009 door David Chipperfield voor Alessi is ontworpen: minimalistisch en met gebruik van verschillende kleurtinten zodat je er echt creatief je eigen persoonlijke tafel mee kan samenstellen.

Mix & match

Ook het nieuwe servies van architect Vincent Van Duysen voor het Belgische When Objects Work slaagt erin alledaagse gebruiksvoorwerpen bijzonder te maken. Het sluit aan bij de pottery-collectie, die met warme kleuren, authentieke materialen en traditioneel vakmanschap reeds velen kon bekoren. Nu kan je dus in de nieuwe tableware-collection terecht voor met de hand vervaardigde serviesstukken in vier verschillende kleuren: een groot en een klein bord, een schaal, een beker en een serveerplateau. Je kan dus ook hiermee weer heel persoonlijk je eigen tafel stylen. Succes verzekerd!

Geribbeld pastel

Een paar bloemen in je woonkamer kunnen het verschil maken. Graag zet ik ze in mijn favoriete Deense Lyngby-vaas van wit geribbeld porselein. Het was erg fijn om voor Corifeo hun uitgebreid assortiment Lyngby vazen te shooten. Ik wed dat dit zeker een gewaardeerd geschenk is met de feestdagen of bij een gelegenheid.

Sfeervol moois

Geluk kan ook zitten in een klein lichtje! Met de Kastehelmi theelichtjes van Iitala breng je zo de Scandinavische sfeer in huis. Ze zijn er in vele kleuren. Ik houd van het feeërieke licht dat ze uitstralen en combineer liefst mat en helder voor het spel met licht. Ook ideaal voor de aankleding van een feestelijke tafel en zeker een leuk kerstcadeau!

Met zoveel schoonheid om ons heen kijken we al uit naar het nieuwe seizoen. Want ook als de dagen korter zijn en de warme zomer nog slechts een herinnering, laat ons genieten van de extra tijd om de mooie spullen en ons interieur te koesteren. Enjoy!

Praktische info

Bredabaan 231, 2930 Brasschaat. Open: maandag tot zaterdag: 10u30 – 18u.
Meer info via www.corifeo.be

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers