WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Indian Summer-proof terras

Heerlijk nazomeren op je eigen terras! Voor mij is het de ideale manier om het zomerse vakantiegevoel vast te houden. Hoewel m’n terras niet groot is, creëerde ik er met enkele leuke accessoires toch een aangenaam buitengevoel.

Rotan

Vaste waarde is het vintage rotanzeteltje dat ik enkele jaren geleden op een rommelmarkt wist te versieren. Het kussen van By Mölle, uit de vtwonen-webshop, herken je misschien nog als één van de favorieten uit mijn voorjaarshuis. Voor de nazomer leg ik er ook graag een schapenvacht bij: dat maakt het zitje extra uitnodigend, zacht en behaaglijk.

Wit en groen

Als bijzettafeltje koos ik voor een gelakt metalen salontafeltje met dienblad (‘Gladom’ van Ikea). Het bestaat in meerdere kleuren – zelf ging ik voor het witte omdat het mooi aansluit bij mijn witte muren en marmeren vloertegeltjes. Je kan het tijdens de wintermaanden ook makkelijk een plekje in je interieur geven, zodat je er het ganse jaar door plezier van kan hebben.

De grote bloembak op de terrasleuning vulde ik met een variatie van kruiden (van plantencentrum Van Uytsel), altijd leuk om gerechten op smaak te brengen en om de borden mee te versieren. Het groen geeft me rust en vormt meteen een goede afscherming, die bovendien heerlijk geurt. Mijn designgieter van XLBoom oogt zo perfect dat ik hem op de bijzettafel kan laten staan, zo vergeet ik zeker niet om de planten water te geven. 😉

Gin & tonic

Op een vrij moment tussendoor kan je me dus vaak vinden op het terras, genietend van een zonnig moment met een verfrissend drankje. Vaak serveer ik een heerlijke The Duchess Virgin gin & tonic. Die smaakt lekker aromatisch naar plantenextracten zoals jeneverbes, is niet-alcoholisch en bevat bovendien weinig suiker. Het designflesje is stijlvol minimalistisch. Kies voor mooie glazen en werk af met stukjes sinaasappel of pompelmoes, een vanillestokje of steranijs voor een Instagramable look… Het dienblad is net als de gieter van XLBoom. Laat die Indian Summer nu maar komen!

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers