WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x de prachtigste designjuwelen

Design hoeft zich niet te beperken tot interieur, meubels of objecten. Dat bewijzen deze 5 (juweel)ontwerpers met hun prachtige geometrische en abstracte collecties.

1 Lien Hereijgers

Lien combineert zilver van de beste kwaliteit met degelijke en duurzame kunststoffen. De juwelen zijn een verrassende en kleurrijke ode aan individualiteit, en heerlijk om te dragen en te bezitten. Haar atelier is one happy chaos en illustreert perfect hoe achter dit groeiende, ambitieuze juweelmerk een creatieve onderneemster schuilt met een grote liefde voor ambacht en perfectie.

Lien Hereijgers

2 Sternum

Sternum, opgericht door architecte Sophie Peelman, start als een zoektocht naar eenvoudige maar krachtige sierraden. Haar passie voor ontwerpen en vormgeving zorgt ervoor dat ze zelf aan de slag gaat om haar eigen collectie te creëren. De nadruk ligt op minimalistische handgemaakte sieraden, ontworpen met industrieel geïnspireerde materialen.

Sternum

3 Floor Wetemans

Na haar opleiding juweelontwerpen aan de academie van Antwerpen, start Floor Wetemans haar eigen studio. Ze focust zich daarbij op het maken van kleine collecties en ontwerpt bij voorkeur juwelen op maat van de klant. Floor laat zich daarbij graag inspireren door kunst en architectuur. Ze werkt uitsluitend in goud en zilver en heeft een passie voor gekleurde edelstenen en diamant.

Floor Wetemans

4 Anna Rosa Moschouti

Anna Rosa heeft Griekse roots, en woont sinds enkele maanden in Antwerpen. Haar juweelontwerpen zijn tegelijkertijd stoer en geraffineerd, en kregen vorm vanuit haar wens om ruwe, niet-edele materialen om te vormen tot opvallende accessoires. Haar vorming als architecte is in haar ontwerpen duidelijk voelbaar.

Anna Rosa Moschouti

5 Kyss

Na 4 jaar in Noorwegen te hebben gewerkt als architect, richt Anouk Taeymans al snel haar eigen design label op,  en brengt de moduleerbare wandplank MyShelf op de markt. Ze geeft interieur- en stylingadvies,  en je kan haar aan het werk zien op VIER bij Baksteen in de maag. Haar liefde voor design en geometrische vormen is duidelijk terug te vinden in haar vergulde messing sierradencollectie.

Kyss Jewelry

Het valt je misschien op dat verschillende onder hen, net als ik, een achtergrond hebben in architectuur, en dat verklaart allicht hun (en ook mijn) liefde voor geometrie en klare lijnen. Maar je hoeft alleszins geen designopleiding genoten te hebben om te stralen met deze abstracte pareltjes rond je hals!

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en foto 3 en 5: Dorothee Dubois (www.thefreshlight.com), foto 1, 2 en 4: Charis Boel

nog meer: bloggers