WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Fonkelende ogen bij Billierose in Gent

Gent is een nieuwe en hippe conceptstore rijker! (Ik had het er al eens over in mijn vorige blogpost) BILLIEROSE store + café opende er de deuren op de Brabantdam, in het voormalige Café Costume pand. Liefhebbers van mooie spullen, originele merken en gezellige momenten kunnen er hun hart ophalen.

Minimal en cosy

BILLIEROSE combineert een verassend aanbod van originele kledingmerken, handgemaakte objecten en woonaccessoires, met een hapje en drankje in het cafégedeelte. Dit alles wordt ondergebracht in het lichte en frisse interieur – een ontwerp van Atelier Dialect – dat op een heerlijke manier minimal en cosy weet te verenigen. Drie strakke volumes in witte mozaïek, lichtroze vlakken op wand en vloer, en een betonnen zitbank worden gezellig aangekleed met zachte kussens, wandtapijtjes, en bloemenkransen. Een heerlijke plek om te vertoeven, waar je na het shoppen graag nog wat blijft hangen met een lekker stukje taart, een kopje koffie of een apero met homemade dips.

BILLIEROSE kreeg de naam van uitbaatster Noor haar dochtertje. In de shop mocht een kinderhoek dus niet ontbreken. Je vindt er leuke kleertjes en hebbedingetjes voor de allerkleinsten.

Ook de grafische branding, van de hand van Studio Posen, sluit helemaal aan bij de sfeer en uitstraling van de winkel. Kaartjes met leuke quotes, en linnen totebags in wit of roze maken je shopervaring helemaal af.

Zoals je kan horen ben ik helemaal fan van BILLIEROSE en zou ik stiekem de hele winkel willen leegkopen. Ik ben dan ook erg blij dat Noor me heeft aangesproken om de fotografie van haar store en café te voorzien. Neem zeker ook een kijkje op hun facebookpagina, waar je nog meer foto’s kan vinden van de gezellige openingsdrink!

Praktisch

Dinsdag en woensdag van 10u tot 17u30, donderdag van 10u tot 19u, vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u, maandag en zondag gesloten

Brabantdam 135
9000 Gent

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois (www.thefreshlight.com)

nog meer: bloggers