WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 3 leukste pop-ups voor eindejaar

De eindejaarsperiode is eindelijk daar! De gezelligste tijd van het jaar! Heerlijk om te genieten van de magische kerstsfeer en de vele lichtjes, en daar hoort uiteraard ook kerstshoppen bij. Wat ik het leukst vind, is om rond te snuisteren in pop-upshops, die speciaal voor de kerstperiode de leukste merken verzamelen. Hier scoor je gegarandeerd originele cadeaus voor de hele familie! Ik zet voor jullie m’n 3 favoriete pop-upshops op een rijtje, deze mag je dit jaar zeker niet missen…

1 Pop-up Nationale

Op het hippe Zuid in Antwerpen, vind je Pop Up Nationale op de hoek van de Nationalestraat en de Kronenburgstraat. Je kan de winkel moeilijk voorbijlopen, want z’n vele vitrines nodigen je ongetwijfeld uit om ook binnen een kijkje te nemen. Hier verenigt Esther, juweelontwerpster van Setareh Jewellery, haar eigen collectie met enkele leuke merken en webshops die voor de gelegenheid offline gaan. Voor de allerkleinsten vind je er bijvoorbeeld superschattige items van Florence and the boys, interieuraddicts kunnen hun hart ophalen bij het assortiment van Finn Concepts, en de verfijnde juwelen van Setareh zijn het perfecte geschenk voor je vriendin, of gewoon voor jezelf! Je vindt er ook heerlijke kerstitems, zoals de snowglobes van Studio Blanche en kerststationary van Boeckie. En voor ik het vergeet, je kan er ook m’n zelfontworpen The Fresh Light wenskaarten vinden!

Waar? Nationalestraat 162-164, 2000 Antwerpen

2 A Better Blend

Een tweede adresje dat je deze kerstperiode niet mag missen, is de bruisende pop-up store A Better Blend, ondergebracht in het voormalige Habitatpand in het Grand Bazar Shopping Center aan de Groenplaats in Antwerpen. Het creatieve brein van 2 architecten, Anouk Taeymans en Sophie Peelman, brengt hier een mix van originele merken, die elkaar aanvullen en zelfs versterken tot een perfecte blend! Een verfrissende winkelervaring, waar je ongetwijfeld de hipste kerstcadeautjes kan scoren. Het assortiment gaat van food & drinks, beauty, juwelen, fashion tot interieuritems. Ook hier vind je m’n minimalistische The Fresh Light wenskaarten terug!

Waar? GRAND BAZAR, 1st floor, Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen

3 Ornament

Cimorné in Aalst, de place to be voor creatieve ondernemers, heeft er voor de eindejaarsperiode een leuke pop-upstore bij! Ornament is het nieuwste project van architect Dries Van Nieuwenbergh, en is ontstaan uit een geloof in eenvoudige dingen. Het handgemaakte, het lokale, integriteit, nuance en hedendaagse vormgeving zijn kernwoorden voor een gecureerde collectie van alledaags design en ambacht met de focus op accessoires. Door een achtergrond als architect en een duidelijke voorliefde voor mooie dingen is het idee ontstaan om een collectie samen te stellen en te verkopen. De selectie van de verschillende lokale en internationale merken en ontwerpers maakt het grote verschil met andere winkels. Zeker een bezoekje waard dus!

Waar? Cimorné, Alfred Nichelsstraat 14, 9300 Aalst

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en foto’s Pop-Up Nationale en A Better Blend: Dorothee Dubois (www.thefreshlight.com) | foto’s Ornament: Dries Van Nieuwenbergh

nog meer: bloggers