WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: maak je eigen spiegel met opbergruimte

Toen we voor het eerst ons huidige huis gingen bezichtigen, was ik gelijk weg van de inloopkast in de slaapkamer. Een feestje voor bijna elke vrouw denk ik! Naast de inloopkast hing een simpele passpiegel. Prima om je outfit in te bekijken, maar wel een beetje saai natuurlijk. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik wilde graag wat opbergruimte bij mijn spiegel en daarom ging ik aan de slag met deze spiegel en opbergruimte in één. Met deze spiegel heb je gelijk je make-up, sieraden en luchtjes bij de hand!

Dit heb je nodig

 • Spiegel 120×30 cm (Xenos)
 • Hout (1x 150×60 cm // 6x 60×10 cm)
 • Schroeven
 • Verf naar keuze
 • Meubelhoeken

Stappenplan: spiegel met opbergruimte maken

 • Allereerst bepaal je de maat van het houten frame. De maten die ik gebruikt heb staan hierboven.
 • Vervolgens bepaal je waar de spiegel op het voorblad van het houten frame moet komen. Zo weet je bij de volgende stap waar je kunt schroeven voor de plankjes. Ik heb mijn spiegel links van het midden bevestigd.
 • Bepaal nu waar de plankjes moeten komen en maak de kleine plankjes aan de grote plank vast. Dit doe je met schroeven via de voorkant van de grote plank. Zorg dat de schroeven straks achter de spiegel vallen zodat je er niets meer van ziet!
  Geef je spiegel met opbergruimte een kleurtje naar keuze.
 • Bevestig aan de onderste en bovenste plankjes meubelhoeken waarmee je de spiegel aan de muur kunt ophangen. Boor de gaten in de muur op de juiste plek.
 • Ten slotte hang je de spiegel aan het houten frame en het houten frame aan de muur. Klaar is je DIY!

Spiegels in huis

Ik ben fan van spiegels in huis! Spiegels laten de ruimte groter lijken. Door de weerkaatsing van het licht lijkt een ruimte vaak ook lichter. Ideaal! De weerspiegeling in de spiegel in onze slaapkamer geeft een speels effect. Als je de spiegel combineert met een andere functie, in dit geval opbergen, heb je helemaal een win-winsituatie :).

Styling van de slaapkamer

Ik houd van een lichte en frisse slaapkamer. In een eerdere blog over onze slaapkamer liet ik jullie al zien dat de basis wit is met hier en daar wat kleur. Ook in de slaapkamer is mijn voorliefde voor planten te zien. Zo koos ik onder andere voor een grote Palm, de Dypsis Lutescens. Dit is een sterke plant en geeft een fijn tropisch sfeertje aan de ruimte!

Tanja van Hoogdalem

Tanja van HoogdalemTanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.nl deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem

nog meer: bloggers