WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: Plantenhangers van plastic bakjes

Soms zie je iets en komt er zomaar een idee bovendrijven. Een bezoekje aan mijn vader was de aanleiding tot een snelle en makkelijke zelfmaakklus: plantenhangers gemaakt van gebruikte plastic bakjes.

Goed idee

Een tijdje terug was ik bij mijn vader die op dat moment net op een aantal kleinkinderen aan het oppassen was. Een paar gezellige plastic gekleurde bakjes met snoepgoed stonden op tafel. Niet direct de beste aanleiding tot een nieuw DIY-idee, maar soms komt inspiratie op de vreemdste momenten. Mijn vader bleek een kast vol te hebben met dergelijke bakjes en ik nam er een aantal mee naar huis. Een nieuw project was geboren! Ooit was mijn nieuwe huis een machinefabriek en de metalen balken aan mijn plafond herinneren nog aan die periode. Ideaal om van alles aan te hangen, zoals deze DIY plantenhangers.

Dit heb je nodig

• gebruikte plastic bakjes
• spuitlak in kleur naar keuze
• boor
• touw
• plantjes

Aan de slag met de DIY plantenhouders

Maak allereerst de plastic bakjes stof- en vetvrij.
Boor vervolgens drie gaten in de bakjes. Verdeel de gaten op zo’n manier dat je de bakje straks recht kunt ophangen
Bespuit de bakjes met een primer. Vervolgens bespuit je in dunne lagen de bakjes met de spuitlak in een kleur naar keuze. Volg de instructies op de verpakking. Het belangrijkste is dat je niet in één keer een te dikke laag aanbrengt.
Als de lak droog is, kun je het touw bevestigen en er een plantje naar keuze indoen.

Groen in huis

Het is niet de eerste keer dat ik aan de slag ging met een DIY-idee voor planten. Eerder maakte ik bijvoorbeeld al een boekenkast en plantenbak in één en een DIY plantenkastje van oude lades. Ik vind het leuk om elke keer weer andere materialen te gebruiken voor mijn projecten. Het idee daarachter is dat je eigenlijk met elk materiaal wel iets moois en nieuws kunt creëren! Ik heb ervoor gekozen om een hangende variant van deze plantenbakjes van plastic te maken, maar je kunt ze natuurlijk ook zo neerzetten. Misschien heb je nog wel andere schaaltjes of bakjes in de kast staan waarvan je een eigen creatie kunt maken?

Tanja van Hoogdalem

Tanja van HoogdalemTanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.nl deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Bron: tekst, fotografie en styling door Tanja van Hoogdalem

nog meer: bloggers