WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY-idee: multifunctionele opbergbak voor je werkplek

DIY-blogger Tanja laat zien hoe je gemakkelijk een multifunctionele opbergbak maakt voor je (thuis)werkplek. Wel zo handig nu de vakantie weer over is. Aan de slag!

De zomer loopt langzaam ten einde, scholen zijn weer begonnen. Even wennen hoor! Mijn vakantie zit er ook op en ik ben weer druk aan het werk. Ik werk thuis dus een fijne werkomgeving vind ik wel zo belangrijk! Ik wissel mijn werkplek meestal af tussen mijn werkkamer en de eettafel. Omdat ik dan meestal zit met allemaal losse spulletjes die ik op allebei de plekken nodig heb, besloot ik een handige opbergbak te maken voor al mijn benodigdheden. Zo heb ik altijd alles bij de hand! Ter decoratie maakte ik aan de opbergbak ook nog een plantenbakje. De opbergbak is voor heel veel functies te gebruiken en makkelijk te maken!

Dit heb je nodig

 • Populieren multiplex 12 mm: laat zagen 1x 40×20 cm, 2x 42,4 x 11 cm, 1x 11 x 20 cm, 1x 20 x 20 cm, 1x 18,8 x 20 cm, 1x 23,8 x 9,8 cm, 2x 9,4 x 9,8 cm.
 • Schroeven
 • Schroevendraaier
 • Rondhout 18 mm
 • Speedboor 18 mm
 • Houtlijm
 • Verf naar keuze

Aan de slag met de opbergbak

 • Allereerst laat je al het hout op maat zagen bij de bouwmarkt. Zie bovenstaand de afmetingen.
 • Vervolgens zaag je bij twee planken de hoeken schuin. Gebruik de planken 20×20 cm en 18,8 x 20 cm hiervoor. De ene plank is iets kleiner omdat deze op de bodemplank komt en de andere plank komt tegen de bodemplank aan. Bepaal de schuine hoek door een stipje te zetten bij het midden van het plankje. Daar komt de punt van het plankje. De onderkant van de schuine kant bepaal je door de maat aan te houden van de zijplankjes van de opbergbak. Je wilt namelijk dat de schuine kant mooi aansluit bij de zijkanten van de opberger.
 • Maak met een lepelboor van 13mm een opening waar het rondhout moet komen. Zet het rondhout met wat lijm en een schroef aan beide kanten vast.
 • Zet nu je opbergbak volledig in elkaar met houtlijm en schroeven. Zorg dat je de schroeven ver genoeg in het hout boort zodat je de gaten aan het einde kunt opvullen met houtvuller.
 • Vul vervolgens de gaten op met houtvuller en laat dit goed drogen.
 • Schuur je opbergbak goed en geef het een kleur naar keuze. Ik heb voor twee kleuren gekozen, dat zorgt voor een speels effect!

Multifunctionele opbergbak

Deze opbergbak met plantje is voor zoveel doeleinden te gebruiken! Bij mij staat hij op de eettafel, maar je kunt de bak ook gebruiken in de keuken. Zet er bijvoorbeeld keukengerei en een kruidenplantje in. Mijn zus vroeg al of ik er ook eentje voor de babykamer wilde maken. Ideaal voor de Zwitsal en de luiers :). De eettafel is naast mijn bureau mijn favoriete plek in huis om aan te werken. De opbergbak verplaats ik gewoon met me mee als ik van werkplek wissel! Wil je graag meer inspiratie voor het opbergen van je spullen? Eerder schreef ik al een blog over een DIY-opbergkastje.

Een bankje bij de eettafel

De bank bij de eethoek is mijn favoriete plekje als ik aan het werk ga aan de eettafel! Het op maat gemaakte kussen zit heerlijk en ziet er ook nog eens mooi uit! Ik koos voor een groen/blauw kleurtje zodat het kussen mooi afsteekt tegen de witte muur. Daarnaast heeft de eetbank onder het zitvlak ook nog opbergruimte. De wandbank loopt over de volledige breedte van de muur en wordt ook als tv-meubel gebruikt. Multifunctioneel dus :).

Tanja van Hoogdalem

Tanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.nl deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Tanja van Hoogdalem

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem

nog meer: bloggers